What Lies Beyond je peteročlani post hardcore band iz Solina, osnovan 2012. od strane vokala Ivana Šipića i solo gitariste Filipa Samardžića. 
2015. godine band izdaje na Youtube-u Ep od 5 pjesama pod nazivom 'Transcendence' koji broji preko 14 000 pogleda. Nakon čestih promjena članova i zbog toga nemogućnosti sviranja live koncerata, u band spomenute godine dolaze na bubnju i pratećim vokalima Ivo Kralj i bass gitari Ante Topić, a početkom 2016. ulogu ritam gitare preuzima Bruno Bule.
Band se prijavom na demo natjecanje Inkubator predstavio splitskoj publici prvotno u klubu Split Circus, te polufinalu u klubu O'Hara.

foto: 5ra
"Želja What Lies Beyond-a je da kroz instrumentalne dionice, strukture tekstova i energične live nastupe prenese osjećaje publici, a držimo se 'rock n' roll filozofije' - glazbenici koji piju, ne pate od treme :)."
Problemi sa kojima se suočavaju kao bend su: "Slabo podržana i gotovo nepostojeća glazbena/alternativna scena na ovome području su glavni problemi ne samo za nas, već i za svaki band koji se trudi i živi za ono šta voli."
A na pitanje kome i u kojoj prilici bi pustili What lies Beyond odgovaraju: "Bilo kome, bilo kada i bilo gdje; glazba ne bira!"