ilustracija: shinyman14.deviantart.com
Mislimo da nam se nikada nije desilo da u toku samo par sati u redakcijski mejl stigne čak četiri nova spota. Rešili smo da ih predstavimo u okviru jednog osvrta kako bi na neki način povezali različite zvuke i pre svega dopreli do šire publike. Neko će ove spotovi odgledati zbog alter rok benda, a ukačiće i hip hop. Neko će doći zbog hip hopa, a ukačiće pank. Takođe, bendovi će šerovati ovaj osvrt i time pomoći i ostala tri benda. Poruka je jasna: If the kids are united... Dakle krećemo...

Beogradski punk bend Žuta Minuta objavio je svoj novi spot za pesmu „ Ukus pobede“ koja će se naći na njihovom trećem studijskom albumu. Snimanje, miks i produkciju spota obavio je gitarista benda Marko Cesarec Cessa. Ujedno ovim singlom Žuta Minuta želi da najavi svoje nastupe u Banja Luci i Zagrebu. Prva svirku koja će se održati 10. juna u banjalučkom klubu Bunker zajednički organizuju BLOI Fest i Streetriffs Fest, a na njoj će nastupiti još tri sastava: Jorgovani, Neprijatelj Prelazi Zeku i Grupna Terapija. Domaćin zagrebačkog izdanja Streetriffs Festa 11. juna biće klub Grey Room, a pored Žute Minute sviraće još Jorgovani, Ciroza Jetre, Oi ! Front i Gajba. 



Šabački rock sastav ELEVEN ekranizovao je numeru "Mantra" koja dolazi sa aktuelnog EP-a "Randevu". Spot prikazuje koncertnu atmosferu u protekle dve godine sa naglaskom na preuređeni Trg šabačkih žrtava koji je bend svečano otvorio. Produkciju EP-a potpisuje Igor Pauk dok su se za spot pobrinuli Miki Stanković i Saša Blagojević. 



Alter-rock bend Nord iz Rijeke, aktuelni pobjednik Demofesta, objavio je novi video-singl, ovoga puta za pjesmu "So Alive" sa nadolazećeg albuma "Play Restart", čije su snimanje dobili kao nagradu upravo na poznatom banjalučkom festivalu demo bendova. Vođen DIY filozofijom, spot za pjesmu "So Alive" je osmislio i isproducirao sam bend te su ga snimili, režirali i montirali zajedno sa riječkim kinematografom Reneom Gallom, premijeru je doživio putem muzičkog portala Muzika.hr. Glavnu ulogu, oko koje se vrti radnja spota, iznijela je Ivana Kalc, riječka plesna umjetnica i koreografkinja. Spot je osmišljen kao plesna predstava na kojoj su jedina publika članovi benda. Kalc svojim nastupom utjelovljuje energiju i zajednički duh benda, a bend ima priliku vidjeti uživo svoj 'koncert'. 



Banjalucki hiphop sastav Brutal Protest nakon albuma 100%, plasirao je i novi spot i singl pod nazivom "Disko". "Disko" na duhovit način govori o opšte prihvaćenom modelu zabave na ovim prostorima, i idirketno aludira na društvenu situaciju predstavljenu na jedan ironičan način. U sopstvenoj produkciji skrojena, pjesma zarazne melodije, plod je eksperimenta koji je uključio rok 70ih godina i izvornu narodnu muziku. Na osnovu youtube pregleda za prvih par dana, pjesma je dobro dočekana od strane vjerne vojske fanova ove hip hop formacije. Provokativnim spotom Brutal Protest je još jednom oduševio i video produkcijom te učvrstio status domaćih hip hop lidera.