Izdavač: Beyond Infinity, 1987.
Režija: Ken Dixon
Scenarij: Richard Connell, Ken Dixon
Gl. uloge: Elizabeth Kaitan, Cindy Beal, Don Scribner
Tagline: Big Movie. Big Production. Big Girls.

Radnja

Uvodna scena nas upoznaje s glavnim protagonisticama ove epske priče. Dvije prijateljice Daria (Elizabeth Kaitan) i Tisa (Cindy Beal) bježe iz ćelije u kojoj su bile lancima prikovane za pod, otimaju svemirski brod i uzlijeću sa svemirske stanice za trgovinu robljem. Lutajući svemirom, naiđu na mali planet i pokušaju se spustiti na njega. Međutim, snažna gravitacija ih prevari i one se sruše u ocean.

I tko zna kako bi ta priča završila da se tu nije zatekao ekscentrični bogataš Zed (Don Scribner) koji živi u napuštenom dvorcu s dvojicom sluga-robota. On ih spasi od utapanja i dovede u svoj dvorac, nahrani ih i da im novu odjeću. U dvorcu se upoznaju s bratom i sestrom koji su se na isti način našli u dvorcu. Međutim, uskoro otkrivaju da njihov dobročinitelj i nije tako dobar kao što se činilo...

Osvrt

Priznajte, naslov je fenomenalan. Hej, "Slave girls" pa još i "Beyond infinity". Nema greške. E sad, zamislite kad u priču s takvim naslovom ubacite dva robota-polukretena, ludog bogataša, nekakvog predatorolikog monstruma iz prošlosti, nekakav napušteni drevni hram u kojem vrijeme i mjesto ne postoje i, last but not least, zap-ZZAPP-zap oružja koja ispaljuju raznobojne laserske zrake. Pravi trash-slatkiš?

Ne, ipak ne. Nažalost, redatelj je od svih gore spomenutih elemenata ipak nekako uspio napraviti, ruku na srce, dosadan film. Radnja je jaaako, jako spora i razvučena i uglavnom služi kao neka vrsta poveznice između scena s ženama odjevenim u kožne bikinije, pa u čipkaste bijele kompletiće i na kraju opet u kožne bikinije.

Ukratko, ovaj film nema "ono nešto" što svi volimo kod trash filma. Šteta, jer lako smo mogli dobiti vrlo zabavan materijal uz kojeg bi veselo društvance moglo od početka do kraja vrištati od smijeha. Šteta.

Highlightovi


    Bikini girls with machine guns
    Glupi roboti

Oleg Berić