Trojica braće Moscoloni su odlučili, nakon više godina muzičke saradnje, da kanališu svoju energiju u stvaranje projekta live electro dub sastava. Tako je nastao The Natural Dub Cluster 2009. godine, sa namerom da kanališu svoju energiju u stvaranju novih elektronskih pravaca u sklopu dub muzike, kao i u eksperimentisanju i pronalaženju novih putanja u zvuku. Vrlo brzo im se pridružio Ike, te su TNDC postali četvorka uz izvrsne vizuelne komponente koje prate njihov nastup, te time zapečatili svoj imidž i vrhunski kvalitet nastupa na bini.

U aprilu 2010. godine, TNDC su izdali svoj prvi full length album Negentropy za čiji je miks i produkciju bio zadužen Paolo Baldini-jev Alambic Conspiracy. Nakon izlaska Negentropy albuma, sledovao je niz intenzivnih live nastupa u toku nekoliko godina, kao i učešće na raznim kompilacijama poput Italian Dub Community (Dub Compilation, 3CDs) i The Missing Dub Version (Dub Compilation, On Dub Ground Productions), radio emisijama, a i vrlo pozitivnim reakcijama šsirom Italije, Francuske, Nemačke i SAD-a.

Nakon četiri francuske turneje i četiri švajcarske turneje, kao i bezbroj nastupa po raznim prostorima i festivalima, TNDC su u toku jeseni 2014. godine izdali album In Deep putem Bloody Sound Fucktory label-a, izdanje koje pristupa dub zvukovima na mračan i introspektivan nacin.