Sastav The Phonerings objavio je video rad za pesmu „Metamorfoza“, treći singl kojim ovaj beogradski bend najavljuje izlazak debi albuma „Osam pesama“.

Nakon nežnijeg, ali energičnog pop pank-hardkor pristupa u nedavno objavljenim singlovima „Around“ i „Tvoja soba“, „Metamorfoza“ je eksplozivnija numera bez reči, sa osvrtom na post-hardkor nasleđe.

Prateći video, nastao u produkciji „Mrtvi kauboj“, prikazuje živost, nevinost, slobodu i lepotu koje postoje u prirodi. Pesma se može besplatno preuzeti na BandCamp stranici benda: thephonerings.bandcamp.com.

The Phonerings su u osveženoj postavi aktivni posle višegodišnje pauze, a nove singlove prate i nastupi i Beogradu, a uskoro i ostatku Srbije i regiona. Bend je 2009. godine objavio split CD „Reach the coast“ sa novosadskim pop pank herojima Shoplifters. The Phonerings sviraju gitarsku muziku odraslu na hardkor panku, indi roku i raznim podžanrovima koje karakterišu glasne gitare.

Bend trenutno čine: Nenad Tanasijević i Aleksandar Delić (gitare), Dušan Lopušina (vokal, bas gitara) i Vladimir Jelovac (bubnjevi).

Više informacija na: facebook.com/thephoneringsband.