The Faces Of Sarah je gothic rock sastav iz Londona. Bend je nastao 1999. godine, a osnovali su ga Nik Šulc, Alen Tampjon i Džon Keri. Prvi EP su objavili iste godine kao samizdat i njime momentalno privukli pažnju lokalnih izdavačkih kuća, da bi naredne 2000. izdali svoj prvi album pod imenom „24“ koji će ubrzo postati omiljen među gothic rock publikom.

Saradnja sa Kandjom Mekormak iz sastava Inkubbus Sukkubus na EP-ju „Misery Turns“ iz 2001.  pokazaće se veoma popularnom. Andi Rajli (producent grupa Iron Maiden, Paradise Lost, Cradle of Filth i Moonspell) je zaslužan za produkciju ovog EP-ja i upravo ovo izdanje im je omogućilo proboj u mejnstrim vode, što je za rezultat imalo to da FOS sviraju na glavnim festivalskim binama u Mađarskoj, Austriji, Poljskoj, Slovačkoj i Irskoj. U Engleskoj su njihovi koncerti bili veoma posećeni,  pa je bend svirao u velikim dvoranama poput londonske „Astorije“.

U toku 2004. su objavili EP i video „Impurity“, nakon čega je usledio poziv da budu podrška bendu The Mission koji je tada bio na turneji. Nakon personalnih promena u sastavu, The Faces Of Sarah se vraćaju u studio i snimaju album „Lament“ sa Polom Majlsom iz benda The Fields Of The Nephilim/NFD, kao producentom i gostujućim gitaristom. Album je obljavljen 2006. godine za etiketu Malicious Damage, koja je zaslužna za proboj benda Killing Joke.

Nakon iscrpljujućih turneja, Faces Of Sarah su najavili predah na rasprodatom koncertu u londonskom klubu „Kamden аndervorld“, 2010. Nik Šulc je 2012. počeo sa radom na zajedničkom projektu sa Lukasom Pijem i Edijem Martinom, da bi u oktobru iste godine stigla ponuda da nastupaju u Poljskoj, kao The Faces Of Sarah. Napravljena je privremena postava i nakon još jednog ogromnog uspeha u vidu rasprodatog koncerta, odlučeno je da se ponovo okupe.

EP “Past Life” objavljen 2014. godine je više orijentisan ka novom zvuku i savremenim strukturama pesama, ali je ipak zadržao karakterističan stil prethodnih izdanja. Pod uticajem različitih izvođača, FOS su pronašli novu muzičku dimenziju i prilagodili je već formiranom živahnom, ali mračnom zvuku.