ACROSS THE HALL (2009) - Da vidiš šta se desi kad najboljem ortaku trpaš ribu...


Znam da bi htio da saznaš, jer te kopka. Ono, uradio bi i ti to, onoj maloj komšijinoj... kakvu guzu ima mamicu joj njenu!!! E sad tebe zanima da li je ovaj film otprilike otkrio na koju žvaku ćeš to odraditi, da svi budu sretni i zadovolj(E)ni. Ništa se ti ne boj, samo čitaj dalje...

E pa govno ti što ću ti ja otkriti!!!! Nisam ja taster! Mogu ti samo reći da film ima dobar šmek (uz npr hercegovački špek). Malo je noar, ima tvistova mada je poslednji tvist više manje predvidiv.U svakom slučaju nećeš ga baš upisivati o leksikon djevojke svog komšije (da, da - one iste maloljetnice, uhhhh kakva je!) pod rubriku "omiljeni film" ...to nipošto!!! A ako pogledaš film, koji je vrijedan gledanja, skontaćeš i zašto. Jer ako to napišeš, pročitaće i ona i tvoj komšija, pa će skapirati tvoje podsvjesne sugestije pa vam se može desiti slična situacija kao u filmu gdje ćete svi manje ili više najebati, a posebno zbog toga što...

He he jesi li se ponadao? Ma neću ti otkriti priču. Skini ga. Vrijedi, vjeruj mi, iako ti u principu ne donosi ništa novo..

ocjena 6 / 10 

TECHNOTISE : EDIT I JA - film za gluve...


Zaista je strašno koliko me razdiru dva osjećana u vezi ovog filma - animacija je faaaantastična. Priča...naaah, kraj mi je malo ušećeren, ali je oke...međutim, sinhronizacija... SINHRONIZACIJA?????

S izuzetkom Seke Sablić, koja je maestralna, svi ostali su tako otaljali posao, da je film naporan za slušanje! Sve Nindža Kornjače, svi Štrumfovi, svaka epizoda Snorkijevaca je sinhronizovana sa više žara, pa me na špici začudilo kako sponzor filma nije neka fabrika za proizvodnju makazica za nokte, budući da glasovi zvuče kao da vlasnici tih istih usana što se pomjeraju, usput rade manikir. Dijalozi su mi loši i to ponajviše zbog te ravne linije koja izgleda kao Titov otkucaj srca nakon 15:06 četvrtog maja 1980. Inače, možda i nisu toliko loši, ali zbog njanjavih glasova nisam mogao da obraćam pažnju na njih.

ocjena filma: 9 za animaciju, 6 za priču i 1 za sinhronizaciju (i taj 1 je zbog Seke, inače bi bila nula). Sve skupa 6.... ne ne..ipak 7.5 / 10 zbog truda i svega. Nije Aleksa kriv što su ovi manikirali nokte, jebi ga.

Uz toplu preporuku da mutirate ton ali da ipak pogleedate film.

HIGH LIFE (2009) - Halo bing, imam neke ideje za film. Cijena? Sitnica...


- Halo, je li to bogati dečko?
- MOLIM?
- Ha, ha, me zezao sam se. Gdje si Gaj Riči, Bog te maz'o. Nema te da se javiš?!
- OVAJ...A KO JE TO?
- Ja sam, čovječe! Gary Jates! Onaj što je pisao "7 times lucky"...
- IZVINITE, JA STVARNO NE ZNAM O KOME SE RADI...
- Ma nije ni bitno, čovječe! Samo hoću da ti kažem da si ti jedan nenadjebivi car!
- PA...HVALA. A OVAJ...KOJIM POVODOM...MISLIM...ZAŠTO ME ZOVETE?
- Imam ideju za jedan film, Gaj. Mogu da te zovem Gaj? Ovaj...eto..imam ideju za jedan film i totalno sam inspirisan tvojim radom čovječe. Ono, kao...film će da bude booomba!
- PAA..DRAGO MI JE, MADA NE ZNAM ŠTA JA TU DA...
- Ništa čovječe! Samo te zovem da ti kažem. Doduše, ubaciću malo dramski završetak ali osnova brze kamere i luzera koji upadaju iz nevolje u nevolju ostaje zaštitni znak filma..
- PA MISLIŠ LI DA JE..OVAJ...DOBRO DA UZ TO UBACIŠ I DRAMSKI KRAJ..? MENI JE TO MALO...OVAJ..KAKO DA KAŽEM...KAO DA NAMAŽEŠ NUTELU NA SARMU NA PRIMJER..
- Ma ne boj se Gay, staro momče! Biće super, vidjećeš! Jedva čekam da se vidimo na nekom filmskom festivalu...Bože, kako sam uzbuđen!!!!
- PA...OVAJ..NEKA TI JE SA SREĆOM...
- Hvala, care. Hej, car si! Majke mi moje! Genije si. I imam još da te pitam nešto...
- OVAJ..IZVINI TERRY..
- Gary...
- DA, DA...GARY. MISLIM..ONAJ...PROVRELA MI VODA ZA KAFU, ALI SE ČUJEMO POSLIJE PA SE DOGOVARAMO, VAŽI?
- Ok, care, nema frke. Imaš moj broj, ostala ti je identifikacija...
- JESTE, JESTE. ZVAĆU TE POSLIJE..
- A dok si tu, samo da te nešto pit....
(klik!)
tu tuttt...tu tuuuu....tu tuuuu

ocjena 3 / 10

Teodor Tozza Radović