Popularni beogradski bend Ničim Izazvan nastupiće na KST Maskenbalu 26. decembra, a tim povodom razgovarali smo sa članovima benda Bojanom i Borisom.
Stiže i novi album, šta ga razlikuje u odnosu na prvi?
Bojan:
Prvi album je bio jako uspešan, što bi bilo šta menjali (smeh). U suštini nije drugačiji, baš smo konstatovali to, jer je većina tih pesama nastala u isto vreme. To je dobro, jer ako se ljudima dopao prvi album, dopašće im se i drugi. Jedina razlika je u tome što shvatamo to podjednako, ali smo malo veštiji u celom tom procesu nego na prvom albumu.

Spot za pesmu „Dalijev brk“ je prvi domaći 3D spot, kako ste uopšte došli na tu ideju?
Bojan:
Kod nas u bendu, za glupe i genijalne ideje je zadužen Boris, tako da će on to da objasni.
Boris: To je bila jedna odlična glupa ideja. Imali smo neku svirku, ja sam došao kod Bojana i rekao da sam video neverovatan spot koji mora da pogleda. To je bio spot od Bjork. Rekao sam da moramo da uradimo takav spot, i onda smo otišli kod našeg drugara koji radi u firmi koja se bavi time. I eto, uradili smo prvi spot u 360 stepeni na ovim prostorima.

Snimili ste i pesmu s Darkom Rundekom nedavno, kako je bilo raditi s takvom legendom?
Bojan:
Ma sjajno iskustvo, stvarno sjajno iskustvo. Svi saveti s njegove strane su bili genijalni, baš je neviđena čast raditi sa takvim imenom, a i ako na kraju pogledamo krajnji proizvod, stvarno smo presrećni kako to zvuči. Ponosni smo na tu pesmu i saradnju.
Boris: Kad pitaš „kako“, to je nešto najjednostavnije bilo. Darko je veliko ime i živa legenda, ali to je kao da ti i ja sada sedimo na kafi i ja te pitam da li hoćeš da radimo pesmu, a ti kažeš „hoću“. Jednostavnije nije moglo da bude, a to je najveća čar.

Vašu publiku čine mahom devojke, kako izlazite na kraj s lepšim polom?
Boris:
Naša publika je, na sreću, jedna jako kulturna i jako vaspitana publika. Svi su takvi, svi koji nam se obraćaju jako su kulturni i prilaze s poštovanjem, baš je super stvarno. Imamo najbolju publiku.
Da li vas ljudi sada prepoznaju na ulici?
Bojan: Da, dešava se. Samim tim što imamo finu publiku, ne možemo baš reći prefinjenu, jer je to već malo preterano, nismo globalno poznati, što je u neku ruku i dobro, jer nam ta poznatost koju trenutno imamo nije opterećenje. Više je onako, neko se nasmeje u prolazu ili ti se javi, a ti u tom trenutku znaš da je ta osoba jedna od nas, da voli to što radimo. U suštini, prija, nema toga previše, ali kad god se desi super je.

Prvi put svirate na KST maskenbalu, kakva su vaša očekivanja?
Bojan:
Baš smo prošle godine bili zajedno, bila je neka veća ekipa. Meni je maskenbal jedna od boljih manifestacija koja se dešava u Beogradu. Svi mi volimo maskenbal, a do pre godinu dana nismo ni sanjali da ćemo tamo izaći na binu, jer su stvarno sjajna imena nastupala. Baš nam je jako drago i jedva čekamo, samo još da smislimo masku.

////

Posle dva rasprodata kruga rezervacija, karte su u slobodnoj prodaji po ceni 1300 dinara. Mogu se kupiti u prostorijama kluba svakog radnog dana od 9-17h, kao i od srede-subote od 23-03, a takođe se mogu uzeti i u Zla Zla Shteku u TC Sremska.

Karte se mogu i osvojiti, učešćem na KST Kvizu „Da li ste pametniji od starlete?“, gde se tročlane ekipe takmiče u pogađanju i odgovaranju na pitanja iz popularne kulture i raznim drugim igrama. Tu je naravno i tradicionalni Pešački reli, gde se maskirane ekipe trkaju po Beogradu rešavajući razne zagonetke i postavljene zadatke, a najbolja ekipa može da osvoji čak 12 karata. Kviz će se održati od 9-17. decembra, dok je reli u subotu 12.12. Prijave za kviz slati do 7.12. na maskenbal@kst.org.rs, a za reli na istu adresu do 10. decembra.