Svako kome je kasna jesen sa kišom i susnežicom deprimirajuće dosadna i monotona, mogao je sinoć (27.11.) da se ugreje i razmrda uz energični nastup grupe ZAA (Kruševac) u klubu Feedback. Očigledno da je niška publika dugo čekala na neki ovakav “event” jer je od početka do kraja atmosfera u klubu bila jako vesela, a nastup je prošao, čini se, neverovatno brzo. Ljudi koji su upali negde pred kraj obratili su mi se pitanjem kad je počela svirka, a ja im rekoh: “paaa, tu negde, pre pola sata”, a ustvari, prošlo je skoro sat i po, čega sam postala svesna samo zato što je u istom trenutku sa bine usledilo ono čuveno: “…iii ovo je poslednja pesma za večeras.” 

Nakon nastupa u Novom Sadu i Beogradu, nastupom u Nišu zaokružena je promocija aktuelnog albuma “What about”. Publika nije ostala uskraćena ni za starije stvari, pa je tako performans počeo pesmom “Let it go”, zatim je usledila “Moonlight” a “Summer rain” je svojom razigranom melodijom znatno ugrejala atmosferu i ta energija se sve intenzivnije širila. Pesme koje su se nizale u nastavku: “’99 hope”, “Unconditional love”, “Rain”, doprinele su da totalno zaboravimo na činjenicu da je napolju hladna završnica novembra. Stih “Time just passing by, just like a bird’s fly” odzvanjao je u glavi, dok smo njišući se uz dinamičan ritam razmišljali o prolaznosti života. Bilo bi kul da je ovo jedan “Endless day”, ali ipak je to samo naslov još jedne od pesama koje su se našle na sinoćnom repertoaru, jer sve dobre stvari (“Good things”) imaju kraj… Pesma “No war” dobila je novi smisao izvedena sinoć u jeku sveg haosa koji se odvija na globalnom nivou, tako da su poruke mira i uzajamne ljubavi preko potrebne u ovim (ne samo u klimatskom smislu) hladnim i tmurnim danima. 

Najpoznatiji hitovi ostavljeni su za kraj: “Irie and kool”, “Fire” i “We” kojom se završio zvanični deo nastupa, a potom je usledio bis od tri pesme, medju kojima se našla i “Slide baby”.

Postoji jedna jedina reč koja može da opiše snažnu emociju koja dolazi sa bine kada grupa ZAA izvodi svoj performans, jedna stara, prastara reč koja ima magičnu moć – I said FIRE!!!