Ako ste pratili „Bunt rok masters“ koji se prikazuje na RTS 2, onda ste sigrno zapazili i mladi bend iz Bajine Bašte koji se zove Rok u ponoć. Oni su na ovom takmičenju zauzeli visoko četvrto mesto i naravno tu se ne zaustavljaju. Iza sebe imaju dosta nastupa po celoj Srbiji, a bend je nastao 2011. godine kada se okupilo par drugara koji sviraju i vole R'N'R.


HC: Svirate već 4 godine bez prestanka i iza sebe imate dosta svirki. Za one koji još uvek nisu čuli za vas možete li nam reci nešto više o bendu: zbog čega ime Rok u ponoć i koji zvuk negujete?
RUP:
,,Rok u ponoć" je ime benda koji je davno, nekada, postojao u Bajinoj Bašti. Taj bend je bio anoniman, bez nekog uspeha, a u njemu je svirao Mišo, Isidorov otac, i on nam je predložio to ime. Između nekoliko imena, to nam se najviše svidelo i eto... Muzički pravac koji negujemo je rock, ka hard rocku. Takva nam je i postavka sa tvrđim i jačim gitarskim rifovima, solažama i bubnjarskim prelazima. Mada u današnje vreme skoro da i nema podela na pravce, jer su sve neke mešavine rock-a, popa, hard rock-a, hip-hopa, repa... Naročito u našem regionu je izražena ta mešavina pop-rok muzike i folk pevanja. Nama se sviđa taj klasični hard rock zvuk, i mi se trudimo da ga negujemo.

HC: Da li planirate u skorije vreme da izdate album i da li je na pomolu spot za neku pesmu?
RUP:
Da. Zapravo, u ovom trenutku mi radimo na masteringu 5 pesama za koje smo uradili demo snimke pre otprilike godinu dana. Za pesmu,,Kad setim se nje" vršimo pripreme za spot, i nadamo se, biće gotov do kraja novembra. Imamo jos četiri pesme, spremne za demo snimke. Ostavicemo ih da se ,,krčkaju" neko vreme, da ih doradimo i korigujemo, pa ćemo i njih snimiti u studiju. Tako da kompletan album bi trebao da bude negde početkom proleća. Plan je da uradimo minimum dva spota.

HC: Kakvo je vaše iskustvo sa Bunt rock masters-a?
RUP:
Veoma lepo i korisno. Na takvim projektima se vidi lice i naličje šou biznisa. I lepo, i zamorno i zahtevno, i nepravda... Mi smo bili naj mladi bend koji je ušao u finale. U finalu je bilo bendova koji su imali objavljenih po nekoliko albuma, nastupa na vodecim rock festivalima, gostovanja na RTS-u, i drugim tv i radio stanicama, bilo je već afirmisanih muzičara. Naravno da nije isto kada se pojavite na nekom takvom takmičenju kao mlad, anoniman bend iz provincije i dođete u Beograd pred beogradsku publiku i beogradski žiri. Ali sada je ,,prvi put" iza nas. Sve u svemu lepo iskustvo, dobra škola. Videli smo kako se radi, i kako je stajati i ispred i iza kamere. Pohvale RTS- za organizaciju,posebno Olgi, Džetu i Branki.

HC: Kako se "najmlađi" član bedna, Adžija, uklopio sa vama?
RUP:
Adžo je uneo u bend svoje iskustvo, a sa njim i potrebnu dozu ozbiljnosti i mirnoću. Nije džabe izreka ,,bez starca nema udrca" (misli se na bubnjarski udarac ☺). Kapiramo se, dopunjavamo, odlično se slažemo i mislim da je pravi pogodak što je on naš član. On je u početku došao samo da nam pomogne na dve-tri svirke, ali čim je ostao, znaci da i mi njemu odgovaramo. Inače pored Adžije u bendu su jos Đune, Luka, Isidor i naš novi član Jovan.

HC: Najbolje i najgore iskustvo na bini?
RUP:
Definitivno najbolje iskustvo je bilo kada smo prvi put izvodili naše autorske pesme, a publika je znala da ih peva.Na svakoj svirci ima lepih, blistavih trenutaka, neočekivanih situacija. Luku je prodrmala (ne pecnula ☺) struja preko mikrofona, Adžiji puklo dva para palica u toku jedne pesme, tokom jedne svirke hor je pevao sa nama jednu pesmu i kada je trebao da dođe Đunov omiljeni solo oni su u neznanju pevali refren, pa se ništa nije čulo…

HC: Nakon svirke 30.10. koja je zakazana u Domu kulture u Bajinoj Bašti, da li planirate još neke svirke?
RUP:
Radimo na tome da što više sviramo i da se promovišemo. Imamo zakazane svirke u Užicu, a zatim u Čačku. Verovatno ćemo u novembru imati zajednički nastup sa jos jednim bendom u klubu ,,Danguba" u Beogradu, a najavljen je zajednički koncert svih bendova finalista BRM-a, u organizaciji RTS-a. Ipak moramo imati u vidu da smo mi prvenstveno gimnazijalci, a rock je naša ljubav, i način života, a da li će biti i naš poziv to ćemo tek videti...

Do njihovih novih pesama i spota, sve njihove pesme i live nastupe možete pogledati i poslušati na njihovom youtube kanalu: https://www.youtube.com/user/rokuponoc

Facebook page: https://www.facebook.com/rokuponocofficial?fref=ts
Intervju pripremio Dean Živanović