Ljudski rod se izgubio u sopstvenoj žabokrečini zvanoj seksualnost. Bez osećanja, čak ni poriva za održanjem vrste koja je u ozbiljnoj krizi - sve je bukvalno na tacni, ili bolje rečeno giljotini. S druge strane (jastuka) hiperprodukcija abnormalnih seks-sadržaja tupi čula i krivi već izvitopereni pogled na svet. Sve nas podseća na polne organe, seksualne prakse, postali smo jebene žrtve frojdovštine. U muzičkom svetu ništa nije bolja situacija, dovoljno je pomenuti aktuelne spotove. Dodajmo na to i srpski televizijski program i dobija se utisak da smo u jako loše isproduciranoj porno-parodiji.

Postoji alternativa svemu tome. To nije monašenje, niti isključivanje TV aparata i praćenje medija. Jedan bend iz Niša nudi poetsko-muzički pristup tome. G. predvođen Oljom Wagner, izdao je nedavno debi EP "Sleep with me" koji osvetljava putanju odnosa dveju osoba i razumevanju komplikovane ljudske prirode. Nazivi pesama, istina, mogu zaličiti na senzacionalizam i dovesti u zabludu onog slušaoca koji nije "pelcovan" protiv konzumerizma. "Sleep with me", "Coitus Interuptus" (pojavljuje se na aktuelnoj kompilaciji Black Planet Records-a) i "Hang me on" aluzivno deluju na prvi pogled, čak i skriveno perverzno. Potrebno je istražiti malo, ući u dubinu (ako se razumemo). Većini je poznato šta je G tačka, ali zapravo niko ne zna gde se nalazi, isto tako je teško dokučiti i umetnost, a za obe stvari je potrebna veština. Ako postoji pravi način interpretacije nečije muzike, obavestite me.

Odrednica "heavy pop" je odlična i sasvim pristaje zvučnom korpusu, sa svojim psihodeličnim uplivima, minimalističnim aranžmanima. Gitara i ritam-sekcija su u skladu sa pop-tretmanom, dok Oljin glas pojačava pomalo apokaliptičnu atmosferu pesama. Da pomenem i to da su riffovi kompaktni i zarazni, dabome.
Posebna snaga ovih pesama jeste u poetskom sloju, bez njega bi sve izgubilo smisao. Tri pesme, tri faze, ako bi se zadovoljili samo površnom seksološkom interpretacijom:romantična predigra, sami čin i kulminacija. Nadam se da su vaši apetiti nahranjeni.
"Sleep" počinje ambiciozno, a onda se surva u post-pankerštinu, prepunu reverba, a na momente zaliči na Siouxe & Banshees. moderni način  života ne dozvoljava dugotrajno uživanje u ljubavi, već samo usputna zadovoljstva, što u ovoj pesmi nije slučaj. Pronalazim se u prelaženju mostova i asketičnoj budnosti u gradu koji nikad ne spava, a pravednicima je potrebno da sanjaju, naročito ako prelaze na drugu stranu. "Coitus interruptus" kao pesma sa specifičnom ritmikom, usklađena je sa određenim pokretima tela (muzički gledano, dosta 'drone'-asta, što mi se ekstremno dopada). Poslušajte pesmu, obratite pažnju na tekst, ispitajte sebe i svoje sposobnosti zaključivanja: da li je ovo samo pesma o (smisleno prekinutom) seksualnom odnosu ili je tu nešto drugo posredi? Poznat vam je izraz "jebanje u mozak", naša društvena stvarnost? U istom koraku je prati ambijentalna i laganija stvar "Hang me on" - u smislu vrhunca vođenja ljubavi, sve je u s(a)vršenom redu, dok je druga strana medalje praktično zastrašujuća. U nama se sve dešava, mešaju osećanja, uživamo i bolujemo od sopstvene ljudskosti i slabosti. Negde čitaoče (čitateljko), duboko u tebi, stoji odgovor: pesme-vodilje su tu.

Desya Lovorov