Klub „Black Stage“ u Nišu polako postaje jedno ozbiljno stecište alternativnog zvuka, bez koga bi ovaj naš mali grad bio mnogo siromašniji. Protekle sezone imala sam prilike da gledam čitav niz sjajnih bendova različitih žanrova iz svih delova sveta. Mahom „tvrđeg“ zvuka. Onda sledi najveće iznenađenje u formi sint-pop benda iz Rusije, koji je okupio Aleks Kelman sa svojom Marinom, plus Ana Arfen u koju se zaljubi pola publike. Gospodin Kelman, koji je priznati DJ, sa ovim svojim sajd prodžektom u Nišu je završio ovaj deo turneje i na tu temu sam u bek stejdžu Blek Stejdža popričala sa svoijm sunarodnicima...


HC: Kako se Niš našao na vašem putu?
AKB:
Niš je deo naše „Vintage“ turneje, na koju smo krenuli posle izlsaka našeg drugog EP-ja. Turneja se sastojala iz dva dela, prvi deo je obuhvatio Poljsku, Češku, Nemačku, Baltičke zemlje i Rusiju. Drugi deo je bio Italija, Albanija, Crna Gora i Srbija.

HC: Kakvi su vaši utisci iz Srbije?
AKB:
Veoma je lepo i zanimljivo bilo nastupati u ovom delu Evrope. Ono što nas je najprijatnije iznenadilo je, da ovde svi govore odlično engleski, tako da smo mogli da pričamo sa ljudima, za razliku od nekih evropskih zemalja gde smo naišli na nerazumevanje (smeh). Tako da smo se ovde baš lepo proveli. U Srbiji smo naišli na dosta toga zajedničkog sa našom zemljom i narodom i kulturom.

HC: Gde ste sve nastupali u Srbiji?
AKB:
Imali smo četiri nastupa u Srbiji. Prvi je bio u Novom Sadu, zatim Beograd, juče Zaječar i danas Niš. Ovde je poslednji naš nastup na turneji, sveukupno četrnaest zaredom. Ono što nam je žao je da je raspored bio toliko gust, bukvalno smo sa nastupa odmah kretali na sledeći, tako da nismo imali vremena da malo bolje vidimo gradove i opustimo se. Za sledeću turneju ćemo isplanirati malo više vremena.

HC: Kako ste planirali tuneju? Imate li agenciju, menadžera ili u spostvenoj organizaciji?
AKB:
Pa imam svoju (Alex) agenciju koja se zove Ice Cream Disco, koju sada već čine nekoliko agenata, uglavnom iz Rusije i nekih koji rade za internacionalne agencije. Tako se povezujemo i planiramo nastupe. U početku je delovalo pomalo teško i pitao sam se kako će sve to ispasti ali na kraju, srećom, volim ovaj posao i sve je funkcionisalo.

HC: Kakvi su vam planovi dalje? Da li ste se umorili jedno od drugog?
AKB:
Ja i Marina idemo sutra već nazad u Moskvu, Ana ide u suprotnom smeru, nekim drugim poslom. Nismo se umorili, što je dobro. Imam dosta iskustva na turnejama i uglavnom su to bili muškarci, sa kojima je ponekad i naporno. Sada sa dve devojke... osim što su uvek tražile da im se obezbedi tuširanje, nije bilo većih problema.

Onda su ispunili klub veoma prijatnim sintovima, ritam mašinom, jednim zavodljivim ženskim glasom i lepim pesmama. Ono što sam prvo primetila je da je i publika bila drugačija nego inače, novi likovi u klubu, pored nas starih koji tamo visimo. I svi smo bili baš iznenađeni i sa odobravanjem smo ispratili za mene možda kratak nastup ovog zanimljivog benda. Odsvirali su svoja dva EP-ja i nešto novo što uskoro spremaju za studio, pozdravili nas do skorog viđenja. 

Kako sam pokušavala da se prisetim, od jednog EXIT-a pre možda 5-6 godina i Elektrane nisam ovako nešto lepo i prijatno gledala. Bravo! Do svidanija. Nas i Rusa trista miliona.

Olja Wagner