U okviru svoje letnje turneje po Srbiji, ljubljanski  pank-rokeri “White Stain” posetili su u petak 26.06.2015. godine požarevački klub „KB“. Bend je turneju po Srbiji otpočeo 19.06. nastupom u „Clash Club“-u u Subotici, te nakon toga svakog dana nastupao u raznim klubovima po gradovima Srbije. Ovaj trio je i nakon vrlo zgusnutog rasporeda nastupa po Srbiji delovao vrlo odmorno i rešeno da ljubiteljima melodičnog punkrock-a pruži potpuni užitak. 

Gregor, Maks i Jure su nastup otpočeli  pesmom „Attached“, predočivši prisutnoj publici da će veče obeležiti čvrsta svirka ovog tria sa čestim promenama ritma, prošarana melodičnim vokalnim deonicama.
Nakon prve pesme i razgibavanja publike, bend izvodi pesme „Hide and Seek“, „Break the Spell“, a potom i pesmu „Afterlife“ za koju je nedavno snimljen i spot. Slede „Walking up inside“, „Bullets“, zatim „Frightened Nation“ koju publika odlično prihvata,  „No one’s innocent“,  „Nothing left to say“.

Zagrejana publika spremno dočekuje pesmu „Breakout“  nakon koje bend najavljuje „Evolution“ - poslednju pesmu sa set liste. Kako bi naši stari ljudi rekli – kratko, ali ubitačno!  Takođe bi se moglo apelovati na lokalnu publiku da ubuduće isprati ovakve bendove u većem broju (uprkos i lošem vremenu) jer je cena ulaznice bila vrlo pristupačna, a „White Stain“ je zasigurno pružio kvalitetnu svirku, te se nadamo da će momci ponovo posetiti požarevački klub sa novim pesmama i dužom set listom.

Nakon nastupa, publika je mogla razgledati i kupiti bedževe, diskove i majice benda po vrlo povoljnim cenama, te se ovom bendu ni po pitanju marketinga ništa nije moglo zameriti, te bi momci iz „White Stain“ mogli poslužiti kao primer mladjim bendovima kako se kreće na turneju!

Nakon nastupa u požarevačkom klubu „KB“, bend se uputio na nastup u kladovskom klubu „Fusion“, poslednji ugovoreni nastup na turneji benda kroz Srbiju. Vidimo se ponovo momci, a vi u nastavku pogledajte još fotografija sa White Stain nastupa!

txt: Danijel Zveky Panić
foto: Svetlana Radenković