Jednako je teško i lako pisati izveštaj sa koncerta benda prema kome gajim duboke emocije. Teško, jer treba biti profesionalan i objektivan i razmisliti o svakoj reči koju kucam da ne pređem na drugu stranu, a lako jer samo treba da istresem utiske i mislim da je to dovoljno i tačno.

Zaista je uživanje otići na koncert kao što je bio ovaj sinoć (6.3.2015.). Gde je sve tačno kako treba da bude. Jedan odličan bend, usviran, ozbiljan, iskren, kompaktan. Verna publika kakvu bi svako od nas poželeo, koja zna sve pesme, otima mikrofon da ih peva sa njima, navijačka energija koja osvaja, na kraju i baklja da nas sve poguši. Ali kakav je to pank koncert ako ne ispadne neko sranje na kraju.
 

Imala sam utisak da sviraju satima. Samo što mi nije bilo dosadno a ni ostalima u publici. I pank nije moje muzičko opredeljenje, da se zna. Ali to je ono što niko Klošarima ne može da ospori. Oni su bend kakav ovde kod nas retko može da se čuje, bend koji od početka do kraja održava amplitudu visoko. Bend na čijem koncertu skoro pa da ne možeš da vidiš ljude da čavrljaju.

Mislila sam da nešto popričamo, kao intervju da uradim. Neku oficijalu da ih pitam i to. Imaju novi spot za moju omiljenu pesmu „Džeki vid a gan“. Ali nisam. Nema tu ništa oficijalno. Ili si Klošar, ili nisi. Fanovima nemam šta novo da napišem, oni sve već znaju. Hejterima šta god napisala ne mogu da objasnim. Biće intervju iz neke kafane, tako je sa njima.
Večeras nastupam u Pirotu u majici Totalni Klošari, toliko.
Znači, tako treba momci.
A onom tamo sa gitarom mnogo srećan rođendan želim.
 

Pre njih je nastupio bend nekromantičnog naziva „Kojekude“, u stilu i skladu da budu intro našim drugarima. Pank-rokerica, mladići, veseli. Odlični su bili. Sviraju pesme svojih korena KZP i duhoviti su, kritikuju i šale se na svoj račun a  na društvene teme.
Gledaćemo ih uskoro opet sa „Bitangama“ na istom mestu.
I po ko zna koji put moram da zamerim našim klubovima da urade nešto sa mikrofonima, kako bi nekad mogli da čujemo i razumemo šta ljudi pevaju.
Džeki, bio si dobra kuca. Tako ja volim.

Olja Wagner