Dragi naši, nakon skoro dve godine došlo je vreme da naš sajt obuče novo odelo, skrojeno po meri i potrebama čitalaca.

Nakon "sivog" dizajna koji se odlikovao svojom jednostavnošću i minimalizmom kome smo težili, rešili smo da malo promenimo stvari. Pratili smo nove trendove i došli do modernijeg, "krupnijeg", svetlijeg i, nadamo se, zanimljivijeg dizajna. Tamu smo zamenili svetlošću. Teško sivilo zamenili optimizmom.

Novo odelo donelo je još par promena. Dozvolite da vas ukratko provedemo kroz sve ono što vas očekuje.


Novi znak za nove uspehe!

Ono što verovatno prvo upada u oko je nov zaštitni znak koji je uradio Mihailo Dragojević. Nakon brojnih konsultacija, različitih verzija i ideja, napokon smo utvrdili novi logo koji na odličan način povezuje i ujednjuje ime našeg časopisa i novu "paklenu višnju" koja se nalazi u centru logoa.


Novine u rubrikama i sadržaju

Ispod logoa nalaze se rubrike koje su tematski malo preuređene. Neke od njih sadrže podrubrike (u vidu padajuće liste) koje su formirane na osnovu forme priloga. 

Zadovoljstvo nam je da možemo da predstavimo i novu rubriku "Specijal" koja će sadržati serijale tekstova, ili tekstove posvećene posebnim temama ili prilikama poput pregleda godine i slično. Rubrika "O nama" dobiće i svoju podrubriku "Behind the scene" u kojoj ćemo objavljivati sve novosti vezane za redakciju (tekstove poput ovog, na primer), rođendanske tekstove i osvrte, nagradne igre i slično.

Uvek aktuelni!

Centralno mesto novog izgleda zauzimaće tri članka koje želimo dodatno da istaknemo i stavmo ih u fokus čitalaca. Ispod sa leve strane je rubrika "Danas smo pisali o..." u kojoj će se naći tekstovi objavljeni u poslednja 24 časa. Sa njene desne strane biće rubrika "Pročitajte i..." koja će stavljati akcenat na ranije "vanvremenske" tekstove. Sigurni smo da će vam biti zanimljivo da pročitate neke koje ste možda propustili.

"Slajder" će biti promenljiva kategorija koja bi na neki način trebala biti "faktor iznenađenja".

Ispod Slajdera naćiće se hronološki objavljeni članci, od novijih ka starijim. Desno od njih naćiće se "Vesti". U okviru novog dizajna kratke vesti i najave dobijaju istaknutije mesto u odnosu na prošli dizajn. Ispod njih naćiće se i pregled deset trenutno najčitanijh članaka. Koji su članci najaktuelniji i izazivaju najviše pažnje u trenutku dok ste na sajtu.

Ne propustite više ni jedan članak

Propustili ste novosti sa našeg sajta? Nikakav problem! 

Pokrenuli smo besplatan nedeljni nujzleter koji će vam svakog ponedeljka donositi pregled članaka objavljenih prethodne nedelje. Nedeljnik će sadržati još zanimljivih informacija i skrenuti pažnju na još neke tekstove. 

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u.
Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.



Komentarisanje nikada nije bilo jednostavnije!

Zahvaljujući servisu "Disqus", komentarisanje je znatno olakšano! Dovoljno je da se ulogujete u sistem pomoću svog Fejsbuk, Tviter, Gugl +, Disqus naloga ili komentar ostavite unošenjem imena i e-mail adrese. Takođe, možete glasati za komentare koji vam se dopadaju te da birate prikaz komentara - hronološki ili po reakcijama čitalaca.

Kraj svake stranice ostavljen je za prijatelje i osnovne informacije o nama.


I za kraj ove ture...

To bi bilo to za ovo prvo upoznavanje sa novim izgledom. Ostavljamo i vama da razgledate, i sami otkrijete koje to još sitnice i detalje krije naš sajt. Verujemo da postoje i neki sitni propusti, te nam ih slobodno javite. Sve izmene ćemo rešavati u hodu.
Hvala vam na pažnji. Očekujemo vaše utiske u komentarima, na društvenim mrežama ili našem e-mailu.


Ovim, proglašavamo verziju sajta 7 "otvorenom". :)


Redakcija Helly Cherry web magazina
1.2.2015.