Jedno od mojih omiljenih domaćih prošlogodišnjih izdanja je album "Vidimo se" grupe "Ti". Album koji je regionalnoj pop sceni doneo nešto novo i sasvim drugačije.
Nakon informacije da se  bend "Petrol" raspao, bio sam veoma razočaran. Načuo sam nešto o Ilijinom projektu "Ti"  za koji nisam verovao da će dugo potrajati. Ali nakon nekoliko preslušavanja njihvog EP-a "Koliko Dana", shvatio sam da sam ga ignorisao zbog raspada “Petrola”. Kao hitovi su se izdvojile pesme "Da ti želim dobra jutra" i "Koliko dana". Poprilično su odjeknule, i kreirale dobra mišljenja kod publike. Nakon izlaska spota za "Koliko dana", koji je snimljen u Ilijinoj kuhinji, čini mi se da je premašila jako komercijalniju "Da ti želim dobra Jutra".
U periodu između EP-ja i njihovog prvog albuma “Ti” su definitivno definisali svoj zvuk i brojnim nastupima potvrdili publici da su vredni pažnje.

Godinu dana nakon "Koliko dana", bend simbolično izbacuje album na prvi dan proleća. To je već nešto govorilo o zvuku albuma. Za razliku od “Petrola”, Ilija i Trajče su svojim zvukom više otišli ka nekom pop-dream-psychodelic zvuku koji još uvek nisam čuo na našoj sceni. Ipak Ilija se pridržavao recepta koji je čiju je delotvornost potvrdio u Petrolu - što jednostavnije to bolje. To se na albumu čuje po zaraznim shoegaze rifovima na gitari, jednostavnim Trajčetovim ritmova na elektičnom bubnju i sanjivim melodijama klavijatura. Pravi primer je rif u pesmi "Smejem se" koji se veoma lepo slaže sa naivnim i lako pamtljivim stihovima "smejem se, smejem se jer sam živ". Album je naravno prepun ovakvih stihova, što polako nakon osam ili devet pesama postaje monotono s obzirom da ima i sličnih dream-pop rifova. Opet, nije toliko velika greška, i svakako ne smanjuje kvalitet albuma. Jednostavno je nemoguće slušati album a ne osećati određenu dozu prijatne sigurnosti i melanholične euforije u svakom trenutku.
Sve u svemu, ovaj album je dao novu sliku pop scene u regionu i definitivno ga vredi poslušati.

Mladen Ilić