Početak godine doneo je novo strip glasilo u regionu, "Moj strip". Iako trenutnu redakciju čine autori iz hrvatske, magazin je spreman objaviti i vaš strip te im se slobodno javite (o uslovima pročitajte više na samom sajtu). Časopis će izlaziti mesečno, a prvi broj donosi radove Darka Macana, Gorana Duplančića, Ivana Marušića i Jurice Starešinčića. Magazin najavljuju sledećim rečima:

"MojStrip.com digitalni je časopis koji donosi (uglavnom) premijerne stripove domaćih autora i izlazi svakog prvog u mjesecu. Izvorno je časopis zamišljen kao prostor za serijalizaciju dužih djela (crtanih romana u nastajanju), međutim, dobro su došle i kratke priče ukoliko uredništvo smatra da se radi o koliko toliko konzistentnom autorskom izrazu (ukoliko bi te kratke priče sačinjavale dobro odmjerenu zbirku odluči li ih netko ukoričiti).

Raspored stripova u svakom novom broju određuju prosječne ocjene koje im čitatelji dodijele u prethodnom, a osim stripova, časopis će pokušati ponuditi i blog na kojem autori mogu pisati o sebi, svome radu i promovirati svoje projekte koji imaju ili nemaju veze s MojStrip.com, a nastojat će paralelno graditi i prisutnost na internetskoj i tradicionalnoj kulturnoj sceni u skladu s mogućnostima uredništva i autora.

Idejni začetnici na pokretanje časopisa odlučili su se zbog vlastite želje da se motiviraju za stvaranje dužih djela, pa razlog postojanja ovog digitalnog izdanja ne bi bilo pogrešno shvatiti kao pokušaj generiranja materijala za buduća tiskana izdanja. S druge strane, sasvim nepredviđeno, proces osmišljavanja ovog časopisa vremenski se poklopio s gašenjem srodnog tiskanog izdanja, Q stripa, čiji je nestanak sa scene pokretanje nečeg novog promovirao iz ego-projekta u praktičnu nužnost.

Nadamo se da Vam se časopis sviđa i da ćete ga nastaviti pratiti.
"