Slipknot - .5 The Gray Chapter (2014)Sviđa ti se? Javi ostalima!

Album .5: The Gray Chapter je peti po redu album američkog sastava Slipknot. Naravno, svi će porediti ovo sa Iowa-om, kultnim radom, ali zvuk najviše naliči nagruvanoj verziji Vol 3 (The Subliminal Verses). Brutalnost i melodija, buntovni tekstovi, puni mladalačke energije, i refreni od kojih će se naježiti svi pravi fanovi benda.

Ovaj album odlikuju sledeće tri osobine: energičnost, buntovnost u pristupu pravljenja muzike, i pažljivost u snimanju probranog materijala čije zapisivanje u tonski oblik traje od kraja 2013. godine. Naravno album je i mračan, prepun teskobe i nepatvorene mržnje prema besmislenosti sveta u kome frontmen, Kori Tejlor živi. Ta teskoba je deo svakog bića na kugli zemaljskog, jedna nota ili informacija pretvaraju svet u pakao, sledeće u raj. Bend se svojski potrudio da nas razveseli, da pošalje dođavola svu pop zaostavštinu i da novu notu odavno odapelom podžanru heavy metal muzike. Ima tu zaista svega, i mesta za pevanje, skakanja, šutke, i sve što nas čini radosnim posle zauzete nedelje, ili usred iste, ako nam se hoće. 

I pored promena u postavi, smrti basiste Pola Greja, Slipknot praše punom parom. Nisu se promenili ni za inč od početnih pozicija, ovo je album za sve poštovaoce tvrdog, gitarskog zvuka, nešto što će nervirati i komšije, i žene i decu i ljude koji ispred piju. Čvrsto, muški odsvirano, neverovatno producirano, remek delo NU metala. Naravno, biće i nezadovoljnih, ljubitelja sentiša i pop zvuka 90ih, ali, šta raditi u tom slučaju, pitao bi se prosečan slušalac. Pustiti im album na uvce. To će ih svakako učiniti, ako ne vernicima, onda barem tolerantnim na ovaj, beskompromisni zvuk.

Ilija ĐurđanovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva