Ako ne znate ko je Trla Baba Lan, onda kao da nemate profil na Fejsbuku. Možda niste među njenih nekoliko hiljada prijatelja, možda čak i niste među 9 hiljada pratilaca njene stranice Babine B(r)logarije, možda je ne čitate redovno na Best portalu, ali ste svakako bar jednom pročitali neki njen tekst koji je podelio neko od vaših prijatelja.

Trla Baba Lan slika svakodnevicu, rečima, upada u reč jer ne ume da napravi atomsku, tako kaže. Ne želim da znam šta bi bilo da ume, ali i ovo udara kao tehnički nokaut. Lepo kaže, “Iz mog ugla pa u vugla”, direkt. Realizam čist, ali opet sa onim njenim svojevrsnim humorom, pa i sarkazmom, da je to prava poslastica za sve koji je čitaju. I deli svoje privatne stvari sa nama, čak i one teške. Od problema sa usvajanjem jedne divne devojčice, preko G tačke, Deda Mraza, nezaobilazne kafe i borbe protiv svih stereotipa. Jer ona jeste i žena i majka, i sestra i lajavica, sve, samo ne stereotipna. I kao takva ne plaši se da kaže bilo šta, zbog čega joj je Fejsbuk profil malo-malo pa blokiran. Ne može svako da podnese istinu.

“Iz mog ugla pa u vugla”. Zato se i njena prva knjiga tako zove. Ako ste propustili neku priču, neki blog, ili jednostavno želite još, sada to možete naći i među koricama knjige. Dragana Čikić piše priče nakon kojih uzviknete “I ja sam to hteo da kažem!”. Zato sada, dok čekate njen novi blog, čitajte knjigu. Možete je naručiti direktno od nje, preko Fejsbuka, ili preko Fejsbuk stranice Babine B(r)logarije ( https://www.facebook.com/brlogarije)
Poznajem Babu. Izuzetna je. I nemojte nikako da mi verujete na reč, pročitajte knjigu pa zaključite i sami. Pisana je specijalno za vas, za ljude koji vide dalje od onoga što im je pred nosom.

Jelena Đorđević