On TourSviđa ti se? Javi ostalima!

Ekipica. To je pravi izraz koji bi trebalo da predstavlja brojčano manju ekipu. Takođe, izraz govori o pojačanoj bliskosti između članova... ekipe. Da, dakle, ekipica se godinama, kroz razna burna, krizna i mirna vremena, vuče, kikoće, svira, razvlači, juri, bori se za opstanak, sopstveni pa i opšti. Kao u nekom razdrndanom kabrioletu, provučeni kroz filter filma sedamdesetih, piče od mesta do mesta, od dima do dima, od albuma do albuma.
To je On Tour.
Pozivajući se na komenatar o njihovom prvom istoimenom albumu, koji je upriličio Žikica Simić, od drugog se očekuje najmanje duplo jača recenzija. Ako je to uopšte moguće:
„Da su Tauns van Zant i Emilu Haris – pošto su otpevali zajedno If I Need You na albumu Texas Rain – odlučili da snime ploču, onda bi ona zvučala kao debitanski album On Tour. On Tour su pravi, vrlo  relevantni nastavljači velike tradicije kantri rok dueta na čijem su jednom kraju Grem Parsons i Emilu Haris, a na drugom Boni Prins Bili i Šajen Meri Majz. Ivana, Vlada i Marko su  pokazali potpuno razumevanje ovog idioma. Istovremeno su ga obogatili – kao što su to radili, recimo, Tindersticks – nekim evropskim sastojcima. Sve u svemu, sjajna ploča. Ivana peva... ne znam... neverovatno.“

On Tour izlazi na crtu novoj godini sa novim singlom "Who Do You Love", i sa drugim, za njihove fanove dugoočekivanim albumom "Folkrock" koji možete poslušati ovde.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva