Svemu je potrebno vreme da sazri pa tako i novom broju Stripburgera. A i jesen je. Kako i ne bi kad priroda zri oko nas. 
Bogami, zapitali smo se šta je sa Burgerima. Nije ih bilo još od ranog proleća a navikli smo da se družimo barem tri puta godišnje. U međuvremenu pojavio se i novi sajt (link je na kraju teksta), lepši i pregledniji, malo se putovalo, izlagalo...
Novi broj donosi naslovnicu koju je radio Danel Žeželj, čuveni hrvatski strip autor, dizajner i ilustrator. Naslovna je na neki način i najava njegovog stripa koji sledi ali i iscrpnog i inspirativnog razgovora koji je redakcija obavila sa Danielom. Još jedna značajna ličnost sveta stripa sa kojom su porazgovarali je slovenački autor Marko Kociper (vreme je relativno ali svrstajmo ga u autore srednje generacije).
Ostatak broja je ispunjen naravno stripovima autora iz celog sveta od kojih su naši favoriti "Carpe diem", potom stripovi Borisa Stanića i Vuka Palibrka, Flora Kama i tako dalje. Neobičnim pristupom se svakako izdvojio i Paul O'Connel sa svojim stripom "The Shipping Forecast" koji predstavlja svojevrsni foto strip.
Izdanje se završava radom japanskog autora Akinori-ja Oishi-a kojim redakcija najavljuje "gostovanje" ovog strip umetnika u sledećem Burgeru. Akinori će kao gost-saradnik dati svoje viđenje Ljubljanskog Animateka festivala. Zato se i njegov strip završava sa "...nastaviće se".
Okej, to je to do nekih toplijih dana. Ostaje vam da svoj primerak potražite na stripburger.org i pokušate da pregurate dolazeću zimu dobrom dozom neobičnog, alternativnog i hrabrog stripa.

Nenad