Nakon poduže pauze, stolački rock sastav “Početni entuzijazam”, koji se široj publici predstavio  u aprilu/travnju 2014. godine sa kompozicijom “Još malo”, objavio je (doduše) na svom YouTube kanalu spot za novi (drugi) singl. Riječ je o naslovnoj numeri njihovog prvog albuma “Nevrijeme”, odnosno o video uratku kojega potpisuje režisersko-scenaristički dvojac kojeg čine Zdravko Terkeš i Ale Puzić.

Video material je snimljen 25. maja/svibnja 2014. godine u selu Poljice nadomak Stoca, pod čvrstom rukom i oštrim okom kamere Zdravka Terkeša - koji je, također, odgovoran i za montažu istog - uz pomoć “glumačke” ekipe sačinjene od članova sastava te njihove bliske rodbine i prijatelja.

Kompozicija "Nevrijeme" snimljena je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u maju/svibnju 2014. godine, dok su završni zahvati, za koje je zaslužan producent Saša Karabatak, napravljeni koncem septembra/rujna na istoj lokaciji.

Tekst pjesme “Nevrijeme” napisao je Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi "Početnog entuzijazma": Nedim Zaklan (bubanj), Nedžad Zaklan (bas gitara) i Ale Puzić (gitare i vocal).