Presing - Promenljivi svemirSviđa ti se? Javi ostalima!

Grupa Presing objavila je prvih dana novembra svoj četvrti studijski album “Neurokrem“. Album je objavljen najpre u digitalnom izdanju, posredstvom beogradske nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records i norveškog izdavačkog agregata Phonofile što je omogućilo istovremenu objavu na svim najvažnijim muzičkim portalima širom sveta, kao što su Deezer, Spotify, I-Tunes i mnogi drugi.

U roku od tri meseca očekuje se i fizičko izdanje albuma, na vinilu, a bend je započeo prodaju gramofonske ploče po pretplatnoj ceni. Ploča se štampa u Nemačkoj, ali pojačana potražnja za vinilnim izdanjima izaziva višenedeljno čekanje, jer proizvođača gramofonskih ploča ima relativno malo.
Neurokrem znači krem od naših nerava. Nastao je u gotovo nemogućim uslovima, mnogo je nerava stradalo, ali rezultat je zvučna poslastica,“ kaže Vladimir Krakov, gitarista i autor muzike grupe Presing. „Ovaj album predstavlja povratak izvornom zvuku Presinga, i po duhu podseća najviše na naš prvi album, ali oplemenjen dostignućima sajber doba.“

Uporedo sa albumom, Presing je objavio i novi video spot za pesmu sa novog albuma, „Promenljivi svemir“. Spot je snimila Vesna Radović u muzeju Macura u Novim Banovcima, i u mađarskom gradu Pečuj, a pored članova grupe Presing i holandskog avangardnog umetnika Jurgena Majera koji glumi u početnom kadru, u spotu se pojavljuju i dela dvojice konceptualnih umetnika, Ere Milivojevića i mađarskog crtača kredom Getto Ferija.
To nije jedini dodir Presinga sa savremenom likovnom umetnošću. Autor omota za album Neurokrem je poznati beogradski umetnik Slavimir Stojanović Futro.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva