Grupa Presing objavila je prvih dana novembra svoj četvrti studijski album “Neurokrem“. Album je objavljen najpre u digitalnom izdanju, posredstvom beogradske nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records i norveškog izdavačkog agregata Phonofile što je omogućilo istovremenu objavu na svim najvažnijim muzičkim portalima širom sveta, kao što su Deezer, Spotify, I-Tunes i mnogi drugi.

U roku od tri meseca očekuje se i fizičko izdanje albuma, na vinilu, a bend je započeo prodaju gramofonske ploče po pretplatnoj ceni. Ploča se štampa u Nemačkoj, ali pojačana potražnja za vinilnim izdanjima izaziva višenedeljno čekanje, jer proizvođača gramofonskih ploča ima relativno malo.
Neurokrem znači krem od naših nerava. Nastao je u gotovo nemogućim uslovima, mnogo je nerava stradalo, ali rezultat je zvučna poslastica,“ kaže Vladimir Krakov, gitarista i autor muzike grupe Presing. „Ovaj album predstavlja povratak izvornom zvuku Presinga, i po duhu podseća najviše na naš prvi album, ali oplemenjen dostignućima sajber doba.“

Uporedo sa albumom, Presing je objavio i novi video spot za pesmu sa novog albuma, „Promenljivi svemir“. Spot je snimila Vesna Radović u muzeju Macura u Novim Banovcima, i u mađarskom gradu Pečuj, a pored članova grupe Presing i holandskog avangardnog umetnika Jurgena Majera koji glumi u početnom kadru, u spotu se pojavljuju i dela dvojice konceptualnih umetnika, Ere Milivojevića i mađarskog crtača kredom Getto Ferija.
To nije jedini dodir Presinga sa savremenom likovnom umetnošću. Autor omota za album Neurokrem je poznati beogradski umetnik Slavimir Stojanović Futro.