Nakon Skakijevog odlaska iz Trule Koalicije 2009., bend je nastavio da radi sa novim pevačem i bilo je puno prepirki fanova ima li smisla nastaviti rad pod istim imenom i da li je Trula Koalicija bez Skakija isti bend. Nedavno, Skaki je u fanzinu Pobuna Umetnosti najavio povratak Koalicije ali je ostalo nejasno u kom sastavu će se bend okupiti. Sve je bilo razjašnjeno nakon nedavnog objavljivanja spota za staru pesmu "Sećanja". Skaki je okupio novu postavu, tako da sada postoje dve frakcije ovog benda, jedna predvođena Vujom, i druga predvođena Skakijem.
Nažalost, bilo je samo pitanje vremena kada će doći do sukoba oko toga koja je (i čija) Trula Koalicija "prava". Tim povodom oglasile su se obe Koalicije na svojim fejsbuk profilima te vam ta saopštenja prenosimo u potpunosti. 

"DA SE NAJZAD RAZJASNI "Skakijeva nova TRULA KOALICIJA"?!
Zbog novonastale, neprijatne situacije izazvane vešću o tome kako Predrag Drčelić - Skaki ponovo "aktivira" bend Trula Koalicija, dužni smo da damo zvanično objašnjenje, ovde, na oficijalnoj stranici matičnog benda TRULA KOALICIJA. Kako ta vest uveliko zbunjuje mnoge fanove benda kao i na zahtev mnogih, odlučili smo da se oglasimo i pojasni
mo celu situaciju. Naime, Skaki je svojevoljno izašao iz benda (nije izbačen, kao što mnogi misle) još u junu 2009-e godine (što je navedeno i u biografiji), a bend je odmah nastavio da radi dalje sa novim pevačem, što nije nikakva tajna. Zbrka nastaje kada se posle skoro 5 godina, Skakiju ponovo "peva" i za svog "pregovorača" šalje Zorana Marinkovića - Marinka (pevač Bjesova) da urgira na njegovom povratku u bend. Kako od toga, naravno, nije bilo ništa, Marinko pomaže Skakiju da oformi bend i to pod istim(?!) nazivom "Trula Koalicija". Pozajmljuje mu gitaristu (Bilija), snima mu pesmu, snima mu spot, medijski promoviše bend uz potpuno ignorisanje postojanja zvaničnog, matičnog benda koji postoji još od 1986-e godine! Situacija je vrlo jasna i vrlo neprijatna, a jednostavno se zove - OTIMAČINA imena benda od strane bivšeg pevača i ljudi koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa bendom Trula Koalicija! Nemamo ništa protiv da Skaki osnuje bend i da slobodno svira SVE pesme Trule Koalicije, ali pod nekim drugim nazivom, jer odavno više nije član benda. Potpuno smo svesni da bi mnogi želeli da se Skaki vrati u bend i da je njegova pojava i pevanje neponovljivo, kao što je neponovljiv i doprinos ostalih bivših članova benda (Ceja, Boban), ali postoji i nešto što se zove obraz i poštenje, što je iznad svega, pa i muzike. Žalosno je što se i u onako oslabljenom rokenrolu dešavaju ovakve stvari, ali bend Trula Koalicija je primoran da pokrene zakonom predvidjene mere kako bi odbranio svoje postojanje od 28 godina.
Jedan i jedini bend Trula Koalicija"


"SVIMA ONIMA KOJI NAS POSTUJU ILI NE, ZELIM DA KAZEM NAJPROSTIJE DA JE TRULA KOALICIJA IZ G.MILANOVCA I DA SAM JA NA NJEM CELU ZAJEDNO SA BILIJEM, RELJOM, BOZOM I ANDRIJOM. TK SU MOJI TEKSTOVI I VECINA MOJE MUZIKE. TK JE MOJE IME. SVE INSINUACIJE PISANE U PET UJUTRU SU BUDALASTE NEBULOZE SMISLJENE DA TRULA KOALICIJA I DALJE BUDE PROSTITUCIJA, A NE INSTITUCIJA. ZORAN MARINKOVIC JE UMETNIK KOGA CENIM I POSTUJEM JER MI JE POMOGAO I NJEGA NAPADATI JE BLJUTAVA SRAMOTA. TO MOZE SAMO NEZRELA OSOBA. LJUBOMORA, BES, SUJETA I FRUSTRACIJA SU DOKAZ LICNE NEMOCI. TRULA KOALICIJA NA CELU SAMNOM VEC SPREMA NOVA DVA SPOTA I MI IDEMO DALJE. ZELIM SAMO DA PORUCIM DA NIKO, ALI NIKO CLANOVE TK NE SME DA MALTRETIRA NA TAKAV NACIN KAO SAKRIVENI LIK IZA SAOPSTENJA DIVLJE TK. AKO SE NEKO TREBA NAPADATI TO SAM ONDA JA. PRIJATELJI, MI SE VIDIMO 14.JANUARA 2015.GODINE. A POZIVAM I SAKRIVENE IZA NEKOG SAOPSTENJA DA DODJU I OSETE PRAVU ENERGIJU ISKONSKE TRULE KOALICIJE"

Zaključak ostavljamo vama, a na pitanje "za koju ste Koaliciju, Vujinu ili Skakijevu?" možda je najpribližniji istini odgovor jednog od posetilaca stranice Ispred Dragstora koji je prokomentarisao: "Ni za jednu. Jednoj nedostaju Ceja, Skaki i Boban, a drugoj Ceja, Vuja i Boban." 
Vaše mišljenje možete ostaviti u komentarima?