Počevši od 2005. imali smo čast da nas KKN obraduju novim izdanjem svake treće godine, tako da ispred nas imamo najnovije, sedmo izdanje već kultnog alternativnog beogradskog benda, pod nazivom ''Volja za noć''. Oni koji prate bend od prvog izdanja mogu se zasigurno složiti da ovaj bend ne zna da snimi loš album, što ''Volja za noć'' i te kako potvrđuje.

Na prvo slušanje, album ne odaje sve svoje čari i može se učiniti prosečnim iako to zaista nije. Možda se neki neće složiti, ali moguće je da je ovo njihovo najzrelije izdanje, prvenstveno tekstualno. Primećuje se da je Oliver dosta uneo lične motive, kombinovajući ih sa svojim standardnim prepoznatljivim stilom. Izdvojio bih pesmu ''Siroti Ani i Bo'' sa stihom ''Najveća želja mi je da su svi srećni sada, i da Spasitelj svima otvara vrata''. Naravno, tu pripadaju i numere ''Vera, nada, ljubav i stav'', ''Ne služim ničemu''...

Sa instrumentalne strane, pored standardno odličnih bubnjeva i bas linija, velike pohvale kao i na prethodnim albumima idu Janku i Nenadu koji su fenomenalno razradili ''preplitanje'' gitarskih deonica čineći jednu veoma karakterističnu strukturu u svakoj pesmi. Najbolji primer je psihodeličan donekle stonerski orijentisan instrumental ''Džabaletanov beg i košmar'' (izuzmimo Oliverovo falsetounedogled svima nama poznato ''pevanje'' od kojeg se svakog puta pozitivno naježim), numera koja na neki način predstavlja paralelu pesmi ''Godina ćutanja'' sa albuma ''Deveti život''(2008.), kako i po konstrukciji tako i po udelu na albumu.

Verujem da je većina nas koji ubrajaju KKN u omiljene bendove iščekivala nešto drugačije odnosno napredak u nekom drugom pravcu, ali jedno je sigurno - sedmi album Kande, Kodže i Nebojše nije taj koji će izazvati nezadovoljstvo među publikom, što se moglo primetiti i na koncertima. Štaviše, ''Sve je stalo u rokenrol'' će se verovatno pridružiti listi njihovih najvećih hitova.

P.S. Za one kojima nije jasan omot izdanja, u pitanju je dizajn biblioteke ''Reč i misao'', izdavačke kuće ''Rad''.

Đorović Mihajlo