U subotu, 27. septembra, na svirci u Knjaževačkom Domu kulture, atmosferu su stvarala dva odlična, jedinstvena Stoner Rock benda, koji su svojom bukom hipnotisali publiku. Knjaževački Good ol’ bastards, kao predgrupa, je svojom jakom, dinamičnom distorzijom pokrenuo adrenalin, dok je bend iz Vlasotinca, Fluid Underground, svojim prodornim tonovima prikazao energiju koju ulažu u svoje pesme.


O Fluid Underground-u je verovatno i ranije bilo reči uovom webzinu, i već svi znaju o kvalitetu ovog autorskog benda. Ovaj bend, sa osnovama Hard Rock-a i bojama Stoner Rock-a i Heavy Metal-a, stvara jedinstvene zvuke i svoju, prepoznatljivu muziku. Bend je nastao 2001. godine, i još na samom početku je stvarao autorske pesme. Kroz bend je prošlo mnogo članova, što je na neki način i oblikovalo grupu i definisalo njihovu muziku. Trenutni sastav čine: Miloš Petrenj (gitara i vokal), Dragan Stoljković (gitara), Slavko Mladenović (bas gitara i vokal), Vladimir Stanković (bubnjevi). Imaju snimljena dva albuma: Napad i Prve Noći-2010 (samostalno izdanje), Decembar-2010 (samostalno izdanje) i jedan EP- Sumrak Bogova-2012 (Nocturne Online Magazin). Nastupali su i na 45. Zaječarskoj gitarijadi.


Na svirci su čitav spektar svojih boja prikazali i Good ol’ bastards, novi Stoner Rock bend na „velikoj sceni“ ali u Knjaževcu jedan od najboljih i najomiljenijih grupa u usponu. Svoj kvalitet su gradili tokom godina sviranja u raznim bendovima, i napravili nekoliko odličnih pesama. Članovi benda su: Vladimir Stefanović (gitara, vokal), Ivan Bogdanović (bas, vokal), Slaviša Jelenković (bubnjevi, vokal).

Oba benda su odlični predstavnici Stoner Rock muzike, bendovi koji ono što čuju i vide u svojoj glavi prenose publici i time stvaraju pravu alternativnu umetnost.

Tekst: Nikola Pujić
Foto: Ivana Milosavljević