U poslednjoj deceniji na garažnoj pank’n’roll sceni sveta sve veći značaj i uticaj na razvoj i popularnost muzike ove andergraund struje imaju i one man bendovi. Pojava fenomenalnih vitrouza koji istovremeno sviraju više instrumenata osvojila je srca armiji fanova pomenutog muzičkog žanra. Imenima kao što su: John Schooly, Bob Log III,  Dead Elvis & His One Man Grave, Reverend DeadEye, Honkeyfinger, TTT,  sa ovih naših prostora Thee Harp Explosion itd., pridružio se sve zanimljiviji Španac iz Barselone Caustic Roll Dave.


Ovaj Katalonac svoju karijeru počinje 2009 godine. Jedinstven je i različit od ostalih one man bendova po tome jer koristi mnoge instrumente i uređaje, kao što su klavijature, sempleri, lo fi loop i razne mašine. On ujedno svira i portugalski drevni instrument sa četiri žice koji je iz evropske porodice gitara Cavaquinho. O njemu su se širile glasine da je bio deo izgubljene aftergraund scene 90-tih, neki podaci sugerišu da je bio prevarant koji se neko vreme bavio građevinskim biznisom u Indoneziji. Takođe se šapuće da je njegova ličnost pod uticajem nepoznatog Clarkdale sindroma od koga je počeo da pati još u detinjstvu.

Njegov prvi album iz 2011. “Long Term Music“ za etiketu Philatelia records prepisan je kao muzički recept, i dobio je izvrsne  kritike. Mešavina bluza, raw folka, panka Lo Fi Tehnologije i mračni krik usne harmonike veoma dobro je prihvaćen od strane publike na iberijskom poluostrvu. Za njim kreću promocije i prve evropske turneje.

Njegov drugi album "Approaching Nois" izbačen u martu 2014 godine takođe je izdat od strane nezavisne etikete Philatelia records iz Španije. Ovaj album odveo je njegov zvuk korak dalje u odnosu na njegov debi. Na albumu je mešajo primitivni bluz, pank i drumbeat-ove indastrijal muziku, oživljavao akustični jazz i magiju Captain Beefhearta prevlačeći usnu harmoniku koja se slaže sa slajd gitarom, dodavao groovie ritmove psihodeličnoj melodiji i tako dalje. Album je produciran od strane Dave-ovog dugogodišnjeg prijatelja Fer Acoste, dok je master uradio Mike Marikonda u njegovom studiju u Austin-u (Teksas, USA). 
Mnogi kritičari svrstavaju ovo muzičko delo  u sam vrh izdanja modernog rokenrola objavljenih u poslednjoj deceniji. Svi ljubitelji modernog garažnog panka i bluza bi pod obavezno trebalo da preslušaju album “Approaching Nois“.

Mihajlo Belolule Marković