Prvi nekakvi počeci banda sežu u daleku 2004/2005 godinu kada u pijanom prepričavanju horor filomova mom kumu ispada iz prepijanih usta riječ „masakrist“ misleći na tipa koji vrši masakr pošto se nije mogao sjetiti kako se zove onaj mutavac iz filma „TESAŠKI MASAR....“, tu sam odmah u tom trenutku bezecirao ime iako nisam imao ni band ni gitaru, al ime je ipak nekakav početak. Ime nema nikakve veze ni sa Kristom niti masakrom na Kristu kako su neki zlokobnici odmah pretpostavili. 
U međuvremenu od par prvih svojih bijednih plaća kupujem  prvu gitaru i selim u Zagreb gdje sam i napravio prve probe sa Markom (bubnjarem STENCHERA) ali sve je to kratkog vijeka što zbog posla  što zbog kojekakvih sranja koje nam uništavaju i guše život. Nakon godine dana nikakve aktivnosti osim slaganja pjesama u stanu na kauču odlučujem naći ekipu sa kojom bih snimio tih 14-15 pjesama čisto da završim priču oko svega toga.
Nakon milion podijeljenih letaka po gigovima na kojma sam tražio istomišljenike javlja mi se LEO. Već poznata faca u zg undergraund metal i punk krugovima te s njim završavam i oblikujem pjesme do kraja, nakon čega on sređuje snimanje u studiu SUBSCALAR kod svojih pajtaša sa kojima je svirao tj pjevao u MASS HYPNOSIS  melodic death metal bendu. I to bi bilo to, tako je i nastao prvi demo/album „euroslavija“ koji je bio vrlo dobro prihvaćen i ujedno ideja oko „masakrist“ projekta zaokružena. Ali u priču nekako upada Kenny, kako sam sebe voli nazivati zgrebačka punk kurva, koji je svirao i svira bubnjeve  u milion bandova (MALJUTKA, STENCHER-vokal, SEPPUKU...) te polako počinjemo sa prvim probama i uvježbavanjem za gigove u postavi ja - gitara , Leo - bas i vokal te Kenny –bubanj. Inače ako netko nije skužio na demu bubanj svira nevjerovatno talentirani kompjuter.

Ali jebiga, život me vraća nazad u Požegu i Masakrist opet staje. No ne zadugo, jer srećem Geru (uz Kuktza i još neke, jedan od najvećih i najdugovječnijih pankerčina ikad sa ovih prostora) koji je taman počeo sa premlačivanjem bubnjeva te je tražio nekog na gitari ko bi brljavio riffove a on uz to vježbao. I tako probu po probu u bend upada i Brna na basu i Masakrist kreće potpuno ispočetka, uz odobravanje bivših članova (Leo & Kenny). Jebiga iako sam ja autor kompletne muzike i pola tekstova  sa prvog albuma i općenito „Masakrist“ ideje, red je pitati ljude sa kojima si svirao prije, zar ne?
Tokom slaganja novih pjesama i pripremama za prve koncerte na vokal upada Sandi bivši bubnjar LJENE ĐUBRADI (punkrock) i vokal GROBUTA (crust) te u toj postavi odrađujemo par koncerata. Ubrzo nakon toga Sandi otpada iz benda i od tada djelujemo kao trojac Ja - gitara i vokal , Gera – bubanj , Brna – bas . I da se mene pita nas trojica i jesmo jedini i pravi MASAKRIST kakav sam oduvijek zamišljao i želio, i ako bi tko od nas trojice otpao to je ujedno i kraj benda! Ipak da ne zaboravim i bivše članove (Marko, Kenny, Leo, Sandi) te ih ujedno i pozdravim jednim iskrenim HVALA!


Ako niste imali priliku čuti kako zvuči Masakrist, ništa čudno! Pošto sviramo izuzetno rijetko i za razliku od većine ne guramo se gdje god stignemo, a i ruku na srce nit nas tko zove i niti koga zanimamo. Razlog za to je što mi naš punk identitet ne moramo tražiti kroz kurvanje na sceni i dokazivanje tipa – što više sviraš veći si HARDCORE, bitniji si ili još gore što više sviraš bolji si u odnosu na druge. Jebe nam se, sva trojica smo prešli tridesetu, neki i debelo, te se više nemamo što kome dokazivati ili same sebe tražiti. Ako sa ovoliko godina nismo sigurni u sebe i ne znamo što i tko smo ili još gore ako bi se morali nekome dokazivati i opravdavati onda nek ide sve u penis. Dovoljno čak i previše volimo ovu muziku i način života da se osjećamo jednako ispunjeno i sretno nakon obične probe kao i neki  super jeben i iskusan  „X“ bend nakon osamstotog odsviranog koncerta. Dapače, ako nas netko zove sviramo ali definitivno nije imperativ benda live demonstriranje tko smo i što možemo već ispražnjavanje samih sebe kroz stvaranje i sviranje, publika nebitna – žao mi je al iskrenost prije svega. Osim toga dali uopće postoji bend na svijetu koji ima išta novo, nevjerojatno svježe i misaono razvaljujuće za ponuditi ? Naravno da ne, pa ni mi!
Jednom sam već napisao da kad bi zamislili da nestane sve na svijetu i svi pocrkaju i samo ostane na životu jedan čovijek i to recimo slikar i nekako mu ostane i njegov pribor za slikanje, da li mislite da li bi on i dalje slikao iako zna da nitko nikada neće vidjeti njegove slike? Ja mislim da da, a upravo takav princip rada ima i Masakrist.
Upravo dok ovo pišem završava se produkcija našeg novog albuma koji je praktički gotov i koji će se zvati „Tools of mind torture". Napravit ćemo stotinjak cd-a čisto za podijeliti prijateljima i ostaviti si nešto za uspomenu ali koga bude zanimalo moći će se skinuta sa neta fala bogu. Čak trenutno razmišljamo da možda uzmemo Brninog brata na vokal ali vidjet ćemo.....
Uz Masakrist ja sa Gerom sviram još u NUCLEAR ALTARU, a Gera u još „par“ bendova „možda“ vama i poznatih (DISLIKE, NONSENSE, HELLBACK, NO NAME...), a da ne spominjem gdje je još sve svirao i koje je kultne cro tj pž bendove i oformio, bilo bi  toga podosta.  Nekad davno smo ja i Brna još pokušali imati HC band zgodnog imena „SJEKIRA“ ali osim par proba ništa od toga nije bilo, uz bendove povezuje nas još i bicikliranje svakog na svoj način, Gera koji je ekstremni dugoprugaš i ide popiti kavu subotom u jutro u cca 130 km udaljeni grad ili Brna koji se bavi downhillom. Ja još radim jednako nepoznati fanzin, obiteljski smo ljudi, imamo djecu, radimo i gutamo svakodnevna govna kao sav ostali normalan svijet oko nas, ali da ne zaboravim ipak naj bitnije, i dalje vas zanima kako zvučimo? Pa niti se ograničavamo na određeni stil niti bi se mogli ograničiti jer previše toga volimo i previše toga slušamo i vučemo inspiraciju da bi mogli raditi stalno iste pjesme po istom prinicipu unutar jednog žanra, ili konkretnije nema šanse da ikada napravimo album sa cca 15 –tak istih pjesma. Niti se uvijek isto osijećamo niti uvijek pišemo o istim temama pa samim tim mi nije ni jasno kako netko to uopće i može. Naši korijeni, ideje i princip rada je definitivno DIY ANARCHO PUNK ali s obzirom da slušamo bendove iz apsolutno svog opusa heavy metala, punkrocka, i rocka sa svim svojim podžanrovima bi možda objasnimo kao zvučimo. Ali evo par primjera bendova koji su nam najdraži , najbitniji i zbog kojih smo tu : DISCHARGE , ASSUCK , DISAFFECT , AMEBIX , SLAYER , ANAL CUNT, N.DEATH , CANNIBAL CORPSE , MORBID ANGEL , HELLKRUSHER , CRASS , ZOUNDS , TOY DOLLS , CHAOS UK , BRUTAL TRUTH , HELLBASTARD , CARCASS , CORPUS VILE , HOĆU?NEĆU? , TOTALNI PROMAŠAJ , DOOM , ENT , SOAD , WARNING/FINAL WARNING , NAUSEA , RESIST , EXODUS , TERRORIZER , EXPLOITED , TRULA KOALICIJA , DISCLOSE , DISSECTION , SOD , DRI , METALLICA , RIBLJA ČORBA , AXEGRINDER , BAIKOR , CRUCIFIX , AUS ROTTEN, SACRILEGE , BOLT THROWER , POLICE BASTARD , MISERY , DEAD KENNEDYS , DISORDER , PATARENI , STARO HLADNO PIVO , MALEVOLENT CREATION , STARA SEPULTURA , RADIKALNA PROMJENA , SIN DIOS , ANTI-SECT , OI POLLOI , MOTORHEAD , HEALTH HAZARD , MUTINY .....znači smiksaj ovo sve i dobiješ MASAKRIST!

KONTAKT : benzorex@gmail.com