Language.Sex.Violence je novi niški bend sastavljen od prekaljenih muzičara, koji već dve decenije kroz različite projekte i koncepte promovišu underground kulturu.
Olja Wagner (bas), Peđa Živanović (vokali/VST), Marko Tomović (bubanj) i Mladen Stojanović, gitarista o kojem će se tek pisati i pričati, rešili su da nastave tamo gde je pre par godina bend Eleanor Rigby započeo priču o utopijskom zavetu mračnih parola. 
Ime benda je fraza koja upozorava gledaoce (u ovom slučaju slušaoce) na sadržaj koji im se prezentuje, a koji nas okružuje na svakom koraku surovog sveta jer kako kaže Peđa u svom tekstu potrebni su nam „sedativi protiv novoga dana“. Pitanja koja postavljaju svojoj publici, kao što su „što to radiš sebi“ i konstatacije da „grad umire u suton i mi sa njim“, da su svuda „zidovi“ i „ljubav hladna kao smrt“, najbolje opisuju stvarnost i distopiju apokaliptičnog industrijskog sveta, gde smo možda zaboravili na empatiju i kvalitet iznad kvantiteta.
Svojim prvim koncertom 17. maja u Black Stage klubu započeće propovedanje, možda je bolje reći nastaviće ono što već inače rade u svojoj DIY izdavačkoj kući „Black Planet Records“, podržani već poznatim niškim underground brendom „Music to Play in the Dark“ i projekcijom filma „Dystopia“, gde će prizorima gradskih urbanih pejzaža pokušati da dočaraju ovu utopijsku filozofiju. Rešili su da nas obraduju i sa par pesama benda Joy Division i podsete na odličan Tribute koncert od pre par godina.
Subota je, Noć muzeja, nema boljeg načina da upijanje lepih kulturnih sadržaja završite ovim koncertom.