Sinnermen smo ugostili u rubrici Profajler i nakon preslušavanja pesme „Hold on“, rešila sam da prozborim koju reč sa njima. Okolnosti su se poklopile tako da je izašao i novi spot, za pesmu „The Climbers“. Prvo par reči o njima, a zatim i od njih.
Grad: Arilje
Žanr: Alternative/ Southern style metal 
Bend je nastao krajem 2012. godine kao idejna tvorevina gitariste Michaela Boba Vidakovića, ubrzo se bendu priključuju Aleksandar Luković i Ivan Blagojević. Početkom februara bend snima EP „First bite“ koji sadrži 4 numere od kojih je za jednu („Hold on“) snimljen i spot. Materijal je sniman u studiu Bare Wired u Zemunu. Oktobra 2014. bend snima svoj prvi full length album „Slap of Reality“, koji je izašao u februaru praćen spotom za pesmu „The Climbers“. Bend trenutno promoviše aktuelni album svirkama širom zemlje.


HC:  Na sceni ste relativno mlad bend, kakav je bio put do danas?
Sinnermen: Pa, kao i svakom ko pokušava da se bavi nečim alternativnim, ili underground u ovoj zemlji, ni nama put nije bio lak. I danas, posle uspešnog EP-a, a sada i prvog full length albuma, još uvek se susrećemo sa poteškoćama, počev od nerazumevanja sredine, preko neke neshvatljive, sveopšte, zavisti koja vlada među muzičarima, umesto međusobne podrške, pa do nezainteresovanosti medija (čast izuzecima) za sve to što neko radi i trudi se da stvara. Ali za sada veoma uspešno odolevamo svim preprekama i negativnim stvarima i evo, za nešto više od godinu dana postojanja benda, iza sebe imamo EP, full length album, veliki broj svirki širom zemlje i publiku koja nas podržava gde god da se pojavimo, kao i veliki tim ljudi koji nam pomaže u radu. Zahvalni smo na tome i upravo nas to i tera da neprekidno radimo.

HC: Šta vas inspiriše u pogledu tekstova?
Sinnermen: Tekstovi uglavnom govore o savremenim bolestima društva, iskvarenim sistemima vrednosti, o globalizaciji, korporacijama, itd. Pored toga provuku se i tekstovi sa malo drugačijom tematikom, neretko ljubavnom.

HC: Imate li neke muzičke uzore koje bi posebno izdvojili kao inspirativne?
Sinnermen: Širok je spektar muzičkih uzora, a još širi muzičkih uticaja, od The Cure-a, preko Led Zeppelina i Black Sabbatha, do Metallice i Pantere, pa se tako može i primetiti žanrovsko variranje od pesme do pesme.

HC: Kako doživljavate ostatak alternativne muzičke scene u Srbiji?
Sinnermen: Delili smo stejdž sa mnoštvom dobrih bendova i svakako ima kvalitetnih ljudi, stvaralaca i muzičara. Mnogi, nažalost, odustano prerano, usled nedostatka podrške, ali imamo dosta talentovanih, kreativnih, dobrih i dobro usviranih bendova, naravno, postoji još mnogo prostora za unapređenje, kako bendova i muzičara, tako i ostalih elemenata scene, medija, publike, koncertnih prostora, organizatora, itd.

HC: Nedavno ste imali promociju albuma „Slap of Reality“. Kako je po vama protekla promocija?
Sinnermen: Tako je, imali smo promociju novog albuma u sjajnoj art galeriji „Leila Records and Books“ u Beogradu (Kralja Petra 41). Veoma smo zadovoljni samom promocijom, sjajnom ekipom iz Leila R&B, kao i odzivom publike. Promocija je prošla odlično, odsvirali smo 10 pesama sa albuma „Slap of Reality“, pustili novi spot za pesmu „The Climbers“ i družili se sa prijateljima i ljudima koji su došli da nas podrže. Reakcije publike na novi album, kao i spot, su odlične.

HC: Kakvi su vam planovi za budućnost? Hoćete li nastaviti sa promocijom u ostalim gradovma?
Sinnermen: Početkom aprila snimamo još jedan spot za pesmu „My Friend“, a 5. aprila ćemo održati koncert u beogradskom klubu BlueMoon, gde smo već i svirali krajem prošle godine, nakon toga ćemo se aktivno posvetiti svirkama i promovisanju albuma širom zemlje, a, iako je zvanično predstavljanje novog materijala već bilo u Arilju, u januaru, usled velikog interesovanja odlučili smo da odsviramo još jedan koncert u rodnom gradu 3. maja, u ariljskom klubu Haustor.

HC: Hvala vam na izdvojenom vremenu. želite li nešto da poručite čitaocima Helly Cherry webzine?
Sinnerman: Hvala Vama.  Hold On, You`re Alive! \m/

Razgovor vodila Tamara Maksimović