Međunarodna Balkan-Folk-Punk atrakcija Erik & The Worldly Savages, grupa osnovana u Torontu 2008, koja u sastavu ima muzičare iz Kanade, Portugala, Engleske i Škotske, objavila je spot za pesmu “Zlo nikad ne spava”. Pesma je na engleskom, ali refren je na srpskom, iako niko u grupi nije ni poreklom iz naših krajeva. 

Vođa grupe Worldly Savages i autor pesme, Erik Mut, objašnjava kako je došlo do toga da zapeva svoju prvu rečenicu na jeziku koji tada nije znao, i odakle afinitet ka balkanskoj muzici i senzibilitetu kod muzičara iz dalekog sveta: “Imao sam mnoge prijatelje iz Srbije u Torontu, koji su me upoznali sa svojom kulturom i muzikom. Posetio sam festival u Guči 2007, i nakon neprospavane noći provedene u igranju, jedan srpski prijatelj me je pogledao u oči i izgovorio frazu: ‘zlo nikad ne spava’ i preveo mi je šta to znači. Istog časa uzeo sam gitaru i nastala je ova pesma. Zaljubio sam se u Srbiju i došao sam već sledeće godine tu da živim i tražim inspiraciju.” 

Grupa Erik & The Worldly Savages snimila je dva svoja albuma u Beogradu, i pripremala se za svoje evropske turneje u našoj prestonici. Imali su više nastupa u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, kao i u više od 200 gradova Evrope. Spot je snimljen u julu i avgustu 2013, na lokacijama u Beogradu i u međunarodnoj umetničkoj koloniji u selu Svrljiška Topla. Režiser i montažer spota je Milica Lee Filipovski, mlada autorka iz Srbije filmski obrazovana u Torontu i Pragu. Pored članova grupe u spotu se pojavljuje i glumica Milica Salević, diplomac dramske akademije u Beču, i beogradski muzičar Miša Peruničić (On Tour). Kamermani su Boško Đorđević i Martin Ristić.