Zrenjaninsko-Kikindski bend Super Confusion osnovan je 2008 god. Ovim momcima je važno da se stvarno ne svrstavaju u neke već predodređene muzičke tokove, već da naprave svoj. Tako je i nastala ideja o rođenju benda koji teži ka tome da otkloni predrasude o instrumentalnoj muzici.

Bend je radio klupske svirke po Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Kikindi, zapaženi nastupi su na književnoj večeri u Beogradu, velikoj Sali SKC-a sa poznatim rok muzičarima, kritičarima i piscima (Peca Popović, Vudu Popaj, Bogica Mijatović, Petar Janjatović, Đura Mornar,Mihajlo Pantić & Dejan Cukić.), Zrenjaninski Rock Festival i Kikindski jazz festival. Bend je osvojio nagradu za najbolje muzičare pretprošle godina na gitarijadi u Ratkovu (Novi Sad), leta 2009 osvojio prvo mesto na Plana demo festu u konkurenciji 30 bendova. Najveći uspeh benda se odnosi naravno na pobedu na nacionalnom finalu global battle of the bands (u konkurenciji od 100 bendova), sto ih plasira na svetsko takmičenje koje se se održalo 27. aprila 2010. u Londonu, UK. S ovom činjenicom mžzemo navesti da je Super Confusion prvi instrumentalni bend u Srbiji koji je obezbedio ove nagrade i priznanja u veoma kratkom roku.

Moj prvi susret sa bendom Super Confusion je bio čini mi se 2009. godine u novosadskom klubu Route 66. Bilo je neko od mnogih takmičenja demo bendova. Oni su me oduševili!! Bili su jedini bend bez vokala na ovom takmičenj, i jedini koji su muzički bili jedna zdrava celina. Nisam išla u muzičku školu, ali svakao znam da prepoznam prave muzičare. U moru bendova, koji traju između tri i pet godina, Super Confusion i dalje štrči. Kako još znati da su kvalitet? Pre nekoliko godina, napravljeno je reality takmičenje Rat bendova. I sad mi se podigne kosa na glavi. Morala sam da gledam, bilo je na nivou ex SFRJ i strašno me kopkalo. Bilo je tu dobrih bendova, ili dobrih par vokala, ili dobrih par pojedinih muzičara. Super Confusion ne prolazi dalje u kvalifikacijama jer ne sviraju rasprostranjen žanr i nemaju vokala. Čini mi se da su to bili razlozi. Zele iz Divljih Jagoda predsednik žirija. Toliko. Od tada mislim da je Super Confusion  jako oštećenii konačno sam odlučila da odradim intervju sa njima.

HC: Kao što sami kažete, ne želite da se plasirate u jedan žanr, već da stvorite svoj, što vam je svakako pošlo za rukom. Koji vas žanrovi inspirišu?
SC:
Pretežno se oslanjamo na fusion jazz, ali inspirišu nas i žanrovi elektro i etno muzike.

HC: Kako vam trenutno izgleda neafirmisana scena? Ima li neke nade?
SC:
Neafirmisana scena raste, iako to neko gleda kao dobru stvar, zamislite samo da neka firma proizvodi na tonu proizvoda za koje nema tržište. Šta mislite, koliko bi opstala? …nije sve u kvantitetu, kao što neki misle, već o kvalitetu svega toga.

HC: Kakav je bio početak Super Confusion? Izdvojili ste se u samom startu.
SC:
Početak je bio ispunjujuć i neočekivan za nas, jednim delom smo znali da radimo dobru stvar, ali nismo znali kako će ljudi reagovati na sve to…ubrzo, nakon svega par meseci postojanja, uspeli smo da pokupimo neke značajne nagrade, što nam je bila potvrda za ono što smo već znali, na neki način.

HC: Da li ste ikada razmišljali o uvođenju vokala?
SC:
Bend nema trenutno u planu uvođenje vokala zato što se čitava koncepcija benda zasniva na tome da pruža neku svoju poruku, a da vokal nije glavni medijator toga.

HC: Kakvi su vam planovi za budućnost?
SC:
Uskoro treba da se nađemo u studiju i snimimo nov EP, a u pripremi je i spot.

HC: Šta sada mislite o iskustvu na takmičenju Rat Bendova?
SC:
To iskustvo je pre svega korisno za nas, pošto smo naučili mnogo stvari i dobili potvrdu za naš rad i uloženo vreme.

HC: Da li imate još neke projekte sa strane, nevezane za Super Confusion?
SC:
Gitarista svira u bendu Haskii. To je inače projekat poznatog beogradskog producenta i muzičara Mirka Lukovića.

HC: Hvala puno na izdvojenom vremenu! Imate li šta da poručite čitaocima Helly Cherry webzina?
SC:
Slušajte dobru muziku, posećujte dobre svirke i naravno pratite Helly Cherry webzin ! 

Intervju radila Tamara Maksimović