Ljudi, koliko mi je samo taj lik Supermajk išao na živce kad sam bio mali! To je išlo dotle da sam BROJAO UDARCE u stripu koje razmene Zagor i on, i silno se bedačio ako je taj plavušan iznabadao gospodara Darkvuda koji put više. Majke mi. 
Zato sam, nedavno, čitajuci iznova ovaj strip, a naročito završnu epizodu u serijalu, "Sedma Runda", dobio ideju šta bi se desilo da je Zagor, kojim slučajem, izgubio ovu borbu. Ne crtam kao Ferri, pa ću zato napisati kratku priču na tu temu.

Sedma, i poslednja runda borbe između Zagora i Supermajka, dostigla je vrhunac. Skor u pobedama u pojedinim disciplinama do tada bio je izjednačen. Supermajk je pobedio u dizanju kamena, gađanju u metu i zadržavanju daha pod vodom. Zagor je pobedio, ne bez upliva sreće, u takmičenju u trčanju, jer se Supermajk okliznuo u odsudnom momentu. Pobedio je i u hvatanju zmije otrovnice golim rukama, i pobedio je pumu u borbi u kavezu, odakle je Supermajk kidnuo. 
Sada, dok je sunce lagano prelazilo svoj zenit, dvojica protivnika su razmenjivali udarce na platformi podignutoj visoko u vazduhu, na jednom stubu nosaču, dok je u tlo pod platformom zabodeno na desetine nozeva, sa oštricama nagore. Onaj ko padne, neće imati popravni. 
"Gotov je, pomisli Zagor u jednom momentu. Konačno se umorio. Moram to da iskoristim." Zamahnuo je snažno pesnicom, rešen da nokautira grogiranog protivnika. I promašio. 
Supermajk je vešto odglumio iscrpljenost, i eskivirao u zadnjem momentu. Zagor je video đavolski blesak u očima Supermajka, trenutak pre nego što je naleteo licem na direkt svog protivnika. 
Što bi se reklo, nabode ga Zagor, al' nosem. Svest mu se pomutila, bol je zavladao njime, i platforma se podigla da ga dočeka u padu. Ali, ne pre nego što je Supermajk uspeo da mu zada još jedan udarac u pleksus i kolenom u bradu. 
Gospodar Darkvuda je pao. Žamor glasova usplahirenih Indijanaca ispunio je okolinu. Čiko je pokrio oči, pitajući se šta će sada biti sa njegovim prijateljem. 
"Gospodo, obratio se pobednik okupljenima. Pred vama leži bivši gospodar Darkvuda. Pred vama stoji novi." Nije bilo aplauza, samo tihog šapata i neverice. 
"Ovaj ČOVEK, reče Supermajk, jer on je to, čovek a ne duh, kako vam se lažno predstavljao je prošlost Darkvuda. Upravo sada gledate u njegovu budućnost." 
Obuhvatio je pogledom okupljene, a potom nastavio: " Ovaj čovek je dovoljno dugo vladao vama kao neustavni, samoproklamovani autokrata, obmanjujući vas da je neko božanstvo. Upravljao je naivnim indijanskim poglavicama, glumeći besmrtnost, koristeći vašarske trikove i ne priznajući ničiji autoritet, pa ni vojske SAD." 
Tišina. Supermajk se zamislio. Na trenutak, video je sebe van ovog smešnog, cirkuzantskog kostima. Video je sebe van ove glupave šume čiji stanovnici veruju u duhove. Zašto bi se sada, kad je "veliki" gospodar Darkvuda poražen i pao u prašinu, zadovoljavao malim stvarima kao što je upravljanje Darkvudom? Sa svojim super-sposobnostima, jednog dana mogao bi da bude i u Vašingtonu, u samoj Beloj Kući. A ovi lakoverni Indijanci...Ima jednu ideju i za njih. Ideja se zvala "rezervat".

Milan Katić