Armuši su bend poreklom iz Vrnjačke Banje sa trenutnim prebivalištem u Kragujevcu. Ova zanimljiva četvorka osnovala je bend sa idejom da stvaraju muziku koja je usko vezana za žanr koji se danas retko koristi među alternativnim bendovima. Reč je o synth pop disco muzici koja se uz zvuk gitare meša sa rock i funk muzikom. 

Prva ideja benda je bila da komponuje autorsku muziku. Kada su zajednički prihvatili tu ideju, u januaru 2011. godine, porodičnom bendu daju ime po prezimenu Armuš. Ono što se promenilo od nastanka do danas jeste postava, zapravo četvrti član. Kao tročlanom sastavu, bez gitare, posle izvesnog vremena priključuje se gitarista Luka Mirkonj, a posle njega, sada standardni clan na gitari je Marko Petković iz Kragujevca. Tako da, sa jednom promenom, bend sada čine: Magdalena Armuš (vokal), Danijel Armuš (klaviajture, bas klavijature), David Armuš (bubanj) i Marko Petković (gitara).

Prvi i za sada jedini album je sniman u studiju „Hertz“ u Novom Sadu. Tada još uvek nisu imali gitaristu, tako da im je u tome pomagao Novosađanin Miloš Moravek, a posao producenta preuzeo je Filip Kuranji iz Novog Sada. Tekstove je pisala Magdalena Armuš, a za kompozicijski deo posla je bio zaduzen Danijel Armuš. Na radu muzike i aranžmana bili su uključeni i ostali članovi benda. Želeli su da dominira zvuk sintisajzera sa ženskim vokalima i u tome smo uspeli. Album sadrži sedam pesama, od kojih je jedna obrada. Originalnu verziju pesme „Eli, Eli“ koju su preradili je iskomponovala nekadašnja jugoslovenska pevačica Tatjana K. Tajči, od koje su dobili dozvolu za snimanje obrade. Ta se pesma i izdvaja žanrovski od njihovih pesama, jer pripada ambijentalnom etno melosu sa dominacijom harmonike i glasa, za razliku od ostalih šest pesama koje pripadaju pravcu sint, disko pop, rok muzike.

Cesto nastupaju po klubovima gde pored svojih pesama izvode i obrade u pomenutim zanru, a takodje su imali prilike da odrze nekoliko koncerata gde su promovisali svoje pesme:

1. SKC (Kragujevac). Dva puta su odrzali samostalni koncert, a jednom kao predgrupa "Vroom- u"
2. Dom Omladine (Kragujevac)
3. SOZO festival (Novi Sad). Na Strandu i u klubu "Rout 66".
4. Vrnjacki karneval (Vrnjacka banja).
5. FAB- Festival autorskioh bendova (Beograd). U klubu "Akademija 28" su pored nagrade za izvodjacki kvalitet dobili i spot koji ce biti realizovan u toku 2013. godine.
6. Belgrade Demo Fest Live, club "Blue Moon".
7. Love fest 2013 (Vrnjacka banja)