I ove godine, već tradicionalno, se održavao festival u Ruskom Krsturu. Mnogobrojna imena domaće scene su nastupila za ta dva dana na Vodova festivalu 19. i 20. jula. Kao i prethodnih godina bio je organizovan prevoz brodom iz Novog Sada.  Put je trajao više sati, a za to vreme na brodu se održavao party.


Inače ovaj brod je poznat što se u večernjim časovima transformiše u jednu od stejževa ovog festivala, a na njemu mogu da uživaju ljubitelji elektronske muzike do ranih jutarnjih časova uz zvuke mnogobrojnih DJ-eva. Tokom jedne od festivalskih večeri posećenost ovog stejža je bila toliko velika da je bila na granici kapaciteta što se tiče broja ljudi, koji ovaj brod može da primi. Glavna bina prve festivalske večeri je bila rezervisana za hip-hop izvođače, što je jedna od novina na festivalu. Dok je drugo veče bilo rezervisano za bendove, što je meni lično više odgovaralo. Sa druge strane bazena, oko kojeg se održava festival, se nalazi reggae-drum and bass bina. Tamo je atmosfera poprilično opuštena sa svim onim foteljama na koje možeš da sedneš i izvališ se. Iskreno, na tom stejdžu sam se i najviše proveo tokom prve večeri. Što se tiče druge večeri, najbolji provod mi je bio tokom nastupa grupe "Muzika poludelih", naravno to je subjektivni osećaj.


Mesto za kamp je i dalje na istom mestu, teren još uvek nije baš najbolji za šator, ali organizatori su ponudili alternativu u vidu bala slame koje možeš da staviš ispod šatora kako bi ti bilo prijatnije, a i pomagalo je to što smo bili u debelom hladu od krošnji obližnjeg drveća. Takođe, moram da pohvalim organizatore što su ove godine uveli tuševe. To je mnogo doprinelo ličnoj higijeni posetica kampa. Kao i svake godine tokom festivala uporedo sa njim na istoj lokaciji se održavao i moto susret. I ove godine je bio organizovan pasulj, ali nažalost nije ga bilo dovoljno, pa ga nismo ni probali, mada sam siguran da je bio odličan.

Povratak je takođe bio organizovan, već pomenutim brodom u nedelju ujutru iz Ruskog Krstura. Srećom, put do Novog Sada je bio mnogo brži nego dolazak.

Subjektivan osećaj je bio da ove godine nije bila tolika posećenost kao prošle, da li je to zbog karata koje su ove godine bile duplo skuplje ili ne, to zaista ne znam. I pored toga provod je bio odličan, društvo takodje, ljudi su bili raspoloženi i veseli za druženje. Organizatori su se potrudili da sve bude u najboljem redu, a i vreme nas je poslužilo. Svako je mogao da pronađe žanr za sebe i uživa, ja znam da ja jesam, tako da ću se sigurno vratiti i sledeće godine.

Sve fotografije su preuzete sa Vodova Fest facebook stranice.

Nenad Kabač