Indikativno, Totalni Klošari deluju u vreme najvećeg medijskog mraka za čist rokenrol, i jedno ovakvo, digitalno izdanje bilo je ako ne samo nužo onda i nužno-potrebno, da bi se neke stvari iskristalisale, pre svega kod ljudi koji vole punk, žive punk, i nemaju šta da kažu po facebooku i raznim internet forumima, jer ne mogu doći do reči od nove mase nabeđenih i neobrazovanih persona koji iste zagađuju. Ovo je snažan udarac na našem punk nebu, i buđenje nove energije u starim telima koja su odavno potonula u konformizam i novim medijima vođene pokušaje polemika o budućnosti muzike koju svi volimo.


Klošari su uvek bili beskompromisni, i to se itekako da primetiti na ovoj ploči. Ostali su svoji, ali tekstovi su ubojitiji nego ikada, pokrivajući razne socijalne teme, i uz stari duh buntovništva i anti-konformizma kojem možete samo da se divite, ako niste deo scene. Punk odavno nije deo medijskog sistema, ako je ikada i bio, i daje jednu vrstu alternative Pinku i ostalim budalaštinama koje zagađuju medijski prostor danas, a tako je od početka devedesetih. Selo gori i baba se češlja ili gajba piva i novi Klošari? Mislim da je izbor sasvim jasan.


U Čemu Je Problem Gospodo? je jedan vrhunski primer kako se stvari rade, bar kada je ovaj muzički žanr u pitanju, i album prepun koncertnih favorita, pomenimo Diskoteku kao jednu od mnogih pesama koje će veseliti publiku na partijima na kojima nema, ili bar ne bi trebalo da bude veri important prsn-a. Sam anti-konformizam, koji se ne pretvara da je nešto što nije, nudi odličnu alternativu svemu što srpska muzička scena danas predstavlja, ili to pokušava da bude. Punk je uvek bio zabranjen na starim medijima. Saznacete zašto ako date šansu novom albumu niških underground boraca.


Ovaj album je u potpunosti, 100% besplatno dostupan na:


4/5

Ilija Đurđanović