Sars je bend koji pozira kao izuzetno duboki underground, ali u sustini predstavlja izuzetno plitak mainstream. Ovaj album bi morao na sebi nositi nalepnicu sa natpisom "opasno, unistava nervne celije", a sve njihove zasluge se svode na slavu koju im je doneo Budjav Lebac. S druge strane gledano, nije lose uociti par solidnih numera, Mitohondrija, i poslednja, krajnje iznenadjujuca za ovaj vic od benda, pesma Prastaj, izvlace bend da ne bude obelezen kao nesto sto intenzivno mrzim. Samo malkice.

SARS je ovim albumom dokazao da originalnost, bar u svetu rocka za široke narodne mase, prelazi u surovu borbu za tržište, kopiranjem svih aktuelnih, regionalnih i svetskih muzičkih trendova, i sa potpunim nedostatkom želje da se stvori nešto unikatno. Ako bi mogao postojati bolji način da se ova muzika približi konzumentu, to bi bilo insistiranje na umetničkom kvalitetu, integritetu i ljudskom dostojanstvu. Zaboravljene veštine u današnje doba. Nažalost.

Osim pomenutih pesama, ništa se ne izdvaja, osim činjenice da bend dosta dobro, lirički i iskreno, kači sve što čini modernog čoveka, pa bi stoga neko mogao zaključiti da je duh Ničea zaista izražen kroz jednu ovakvu audio verziju Sumraka Bogova. Mnoge ljude će ovaj album razočarati. Mene samo inspiriše da umirem od smeha dok se sarsovci jadaju zbog interneta, i činjenice da ljudi imaju interesovanja koja se ne poklapaju sa njihovim ličnim.

Nadajmo se da će ova grupa uskoro otkriti autorstvo.
U suprotnom, preti im pad popularnosti.

Ilija Đurđanović