U petak i subotu, 12.04 i 13.04.2013.godine na šestom spratu zgrade BIGZ-a održan je prvi deathcore festival u Beogradu. Podeljen u dva dana, ovaj događaj je baš kao što su posetioci i očekivali, plenio brutalnošću.
 

Prvi dan su nastupili YOX, INNO, INSTEAD OF A KILL, ALL THE ARMS WE NEED i END OF THE HUNT, a drugi dan je bio rezervisan i za dva strana benda, austrijski GIVE EM BLOOD, hrvatski LIFE IN PERIL, kao i za domaće bendove BLACK CROWN EMPIRE, HOLLOW MY EYES i DOWNSTROY.
Treba napomenuti da je bend GIVE EM BLOOD morao da otkaže svoj nastup zbog problema na bosansko-hrvatskoj granici, i ne samo taj nastup već i sve u okviru svoje evropske turneje, ali treba reći i to da su se ostali bendovi pobrinuli da nama ništa ne nedostaje.
Prvo veče otvorio je INNO, sa oprostivim kašnjenjem, a taj prvi dan završen je tek u 3 ujutro.
Organizacija predvođena Jovanom Dorkinom bila je gotovo beskprekorna, događaj je bio isplaniran do najsitnijih detalja, uključujući i npr. akreditacije, i ono što se ne događa baš toliko često, na vreme smo bili obavešteni o samom festivalu. Jedine zamerke mogle bi da idu na račun instrumenata (par puta su izvođači imali problem sa bubnjem), i eventualno ozvučenja, koje i nije bilo toliko loše.
Drugo veče bilo je nešto slabije, ali i dalje zadovoljavajuće posećeno, a pored ne dolaska austrijskog benda, i trominutnog nestanka struje (opet, sve pohvale organizatoru na brzom rešavanju problema) veče je prošlo bez mane.
Lično mišljenje je da je to veče bilo mnogo energičnije, zahvaljujući atmosferi  koju su napravili svi bendovi, toliko dobri da se ne bih usudio da izdvojim bilo koji.
Posećenost na Belgrade Bleed to Death Festivalu ohrabrila je i momke iz MEANS TO AMEND agencije da dovedu američki bend VEIL OF MAYA koje će u okviru svoje evropske turneje nastupiti i u Beogradu, 7.7.2013.. Upravo ta posećenost je nešto što je i mene obradovalo, jer ne bi bio prvi put da neka underground svirka prođe sa 15 gostiju.
Kao neko ko je za ta dva dana u BIGZu proveo 20 sati, jasno mi je da je bilo određenih propusta, ali oni su bili nevidljivi samim gostima. Baš zato bih ocenio ovaj festival jednom motivišućom peticom.

Ocena: 5-

Ognjen Karadžić