Petak, 26. april 2013., Klub Feedback

Block Out je sinoć, u okviru svoje prolećne turneje, posetio Niš i njima jako poznato mesto, klub Feedback.

Pošto se Niš uvek nađe među prvim datumima Block Out-ovih turneja, uz Beograd i Novi Sad, ova poseta spada u takozvane tradicionalne – svake jeseni i svakog proleća. A kako se i godišnja doba menjaju (mada to s godinama postaje relativno), tako se i set lista delimično modifikuje.
foto: HC arhiv
Za razliku od prošlog koncerta, sada smo mogli čuti nešto „mirniji“ repertoar, sa pesmama poput „Tri korne penal“, „Osam i trideset“ i „Raskorak“. Ovog puta je i posećenost bila nešto slabija. Ipak, prisutna publika je bila dobra raspoložena i orna za pevanje, dobacivanje, šutkanje... Ima nešto u toj fanatičnoj i bezuslovnoj ljubavi fanova prema bendu, što uvek nanovo iznenadi pažljivog posmatrača. Neke pesme su prosto naišle u trenutku, kao što je bio slučaj sa „Poštarom“, koga je Block Out odsvirao nakon molbe očiglednog zaljubljenika u tu pesmu iz publike. Bilo je i onih koju su došli malo kasnije, te tražili pesme koju su već odsvirane, na šta je i Vranjković šaljivo dodao: „Gde ste bili na početku koncerta...?“. Pevanje je dostiglo vrhunac na sada već legendarnoj „Nikad (za dve hiljade i kusur godina)“.

Regularno dobra svirka Block Out-a u trajanju od tri časa. Posle 15-20 svirki (a mnogo je onih koji su prešli ove brojke) ovih beogradskih genijalaca čovek se ipak nađe u ćorsokaku, gde ne može da nađe nove reči kojima bi opisao ovakav koncert. Važno je da želja i volja, sa ove, kao i sa one strane, još uvek ne blede.

Nenad Cvetković Gile