Vasove Vode, Berane, 23.03.2013 

Rokenrol posijelo! Obično, posijelo asocira na narodno slavlje. I jeste, i ovoga puta je bilo tako, sa dodatnom komponentom alternativnog rokenrola i punk-a. Kažete nemoguće? Ako ste ovaj događaj propustili, nećete moći razumjeti o čemu govorim, da ne spominjem da ste propustili najneobičnije protestno šetanje (Vasove Vode i zastrašujuća deponija smeća te glavni razlog organizacije zelenog gumna i posijela) i svirku nakon toga. Ovaj dan je u malo, bez ekstravagancije i pretjerivanja, srušio još jedan intelektualno kulturološki tabu na Balkanu. 
Zoon Politikon
Najavljivan kao „Gumno i Disko“, okupljanje je ispunilo i jedno i drugo. Onako jednostavno rečeno, ovo je najluđa kombinacija na živoj svirci koju možete da zamislite, jedan nevjerovatan spoj starog, sijedog i tradicionalnog sa jedne strane, i mladog, adrenalinski nabijenog i željnog života sa druge strane. Na bini iz sveg glasa prašte podgorički mladi Zoon Politikon (skoro objavili prvi album prikladno nazvan „Rupe u Glavi“ koji smo recenzirali), veterani Nikšićke punk scene Punkreas (više o njima u intervjuu za naš list) (koji su premijerno odsvirali nekoliko freških pjesama koje su razlog da se nestrpljivo očekuje novi album), Duško Vujović i Veliki Orkestar Luka Berane. Pa tome dodajte da se sa desne strane dijeli sir, kuvani krompir, neeeeviđeno ukusne pite i kiflice, piće, kuva se, prži, peče, klopa i pije i dijele se recepti. 
Punkreas
Neposredno ispred bine znatiželjni posjetioci, poznavaoci i laici, šareni ljubitelji ovog zvuka i oni koji nemaju pojma što ih je snašlo. Iza njih na klupama sjedi starija populacija Berana, sa cigarom u ruci i kapom, onako, ozbiljno nakrivljena iznad obrve, posmatra i sa osmjehom komentariše. Momčadija na proljetnom suncu igra improvizovani fudbal na male golove, mala djeca trčkaraju okolo muzičara. Kao neka čudna hipi komuna. Samo su još falili stol i da se odigra koja partija karata! 
Duško Vujović
Prije same svirke su se na razglasu alternativno mjenjali Smak, narodnjaci, rokenrol, disko narodnjaci, kolo, pa opet Smak ... ma ljudi, totalno, apsolutno i najnevjerovatnije ludilo u najboljem mogućem smislu. Ovo je jedno od onih momenata koji se događaju jednom i nikada više. Može se to organizovati ponovo, i vjerujem da hoće, ali nikada više neće biti kao ovaj prvi put, i ako ste propustili ovih nevjerovatnih nekoliko sati, potrudite se da idući put budete tu. 
Luka Berane
 I na kraju,... "Zvijezda dana"

Nikola Franquelli