23.03. dva benda su napravila veliki povratak u Novi Sad posle godinu dana.  U pitanju su Lude Krawe i Čovek bez sluha (ako izuzmemo mini nastup u decembru na Koncertu godine o kome smo takođe pisali). Veče je otvorio bend Uvertira. Ali pre toga…

Iako je svirka najavljena u 21h, početak se pomerio na 22h bez ikakvog objašnjenja. U tih sat vremena došlo je sedamdesetak ljudi koje se dosađivalo uz muziku, komentarišući ovo kašnjenje i kakve nastupe očekuju, cupkajući u mestu jer je u Quarteru bilo možda tri stepena toplije nego na nuli napolju.
Uvertira
Mladi bend Uvertira koji u svojoj karijeri ima demo album “Od brodova do olupina” otvorio je punk rock veče i tu je i meni i masi nastao nejasan problem. Očigledno je da su momci uvežbani i da uživaju u svom izvođenju ali ovo nije punk bend i ne znam koliko su bili dobar izbor za ono što je sledilo posle. Lakše ih je staviti u kategoriju nekih pop rock bendova.  Dobili su podršku tek pred kraj svog nastupa od četrdeset pet minuta i to većinski od mladih devojaka i momaka koji prate rad ovog benda.
Lude Krawe
Ne dugo za Uvertirom, negde pre 23h, izašle su Lude Krawe, sa kojima smo nedavno radili intervju i zatresle Quarter i nas 200 u istom.  Masa je u jednom dahu spojila glas sa Dawidom i deo pesme “Naš svet” pevala sama skoro do refrena što je bilo fantastično za slušanje i posmatranje! Momci iz Bačkog Petrovca znaju i svaki put se uvere da ih publika u Novom Sadu obožava.  Dobrih sat, sat i po (izgubila sam pojam o vremenu) trajao je njihov nastup i šale sa bine (jedna od najboljih je bila predstavljanje bubnjara jer se retko vidi na fotkama). Pored navedene “Naš svet”, “Dobro jutro”, “Nadrkan, “Reanimacija”, “Status Quo” i šlag na torti za kraj “Radiopasivan”. Nedavno smo ih takođe ispratili na njihovom nastupu u Nišu gde je atmosfera bila slična.
ČBS
Veče se bližilo kraju i binu preuzima Čovek bez sluha. Odmah u startu potvrđuju svoju reputaciju i od tog trenutka ređaju svoje bisere: “Ljubav je tamo gde stanujem ja”, “Superheroj”, “Ništa mi staro ne nedostaje”, “Sanjam” i brdo drugih pesama. Onaj epitet šumadijski Ramonsi su bukvalno opravdali sa izvođenjem obrade originalnih Ramonsa “Pet Cemetary”. Ipak, nastup ČBS obeležio je emotivni trenutak -  izvođenje pesme “Nebeski bend” koja je posvećena Tošetu Proeskom izgleda, i ljudima koji više nisu tu.

Da ne završimo tekst sa tužnom notom, ovo je bilo jako dobro i kvalitetno veče prošarano energijom i zabavom. Zar nam treba još nešto subotom uveče?

Izveštaj pripremile Tamara Maksimović i Ljiljana Perišić