Sinoć (23.3.) je, kao i svakog marta ovih poslednjih godina, niška publika videla i čula kultne beogradske "Kelte" - Orthodox Celts. 
Po sinoćnjoj atmosferi videlo se da ovdašnja publika sa veliki nestrpljenjem isčekuje nastup Celtsa. Verovatno većina njih i broji dane do ovog koncerta, jer onakav koncert - vredi čekati. Što se same svirke i uigranosti Ace i ekipe tiče, svaka reč je suvišna. Jednostavno, oni ne dozvoljavaju sebi da ih bilo šta izbaci sa koloseka. Vrlo profesionalno, precizno i u ton tačno - tako je sinoć bilo. Kod ovih strastvenih zaljubljenika u irsku muziku ne mogu se "iskopati" čak ni oni katkad simpatični ekscesi kojima se krase mnogi rok muzičari. Šaljivo rečeno, Orthodox Celts su pravi muzički čistunci. 
Prostor Juridicuma je za očekivati, bio pun. Pogledavši prisutne iz prvih redova, pa sve do kraja kluba, video sam mnoštvo zelenila, šalova, zastava... Interesantno je kako Kelti svojim nastupom donose i stvaraju jedan totalno novi svet. Od pesama čule su se 'Rocky Road to Dublin', 'Star of the County Down', 'Wearing of the Green', 'What's goin' on', 'Bean na shi", "The sparrow song". Jedan dobar miks starih kompozicija, nešto novijih i onih najsvežijih, koje smo sinoč premijerno čuli. 
Veselu atmosferu pokvario je iznenadni dim i miris paljevine, što je nateralo bend da prekine sa svirkom i ljude da izađu iz kluba. Srećom, bio je to samo pregrejan motor, tako da je problem rešen za nekih desetak minuta, posle čega su svi odahnuli i nastavili kao da se ništa nije ni dogodilo. 
Na kraju je ipak najteže reći kakav je ovaj koncert bio, odnosno na koliko dobar način je ovaj bend predstavio svoju muziku. Iako se Niš retko kada nađe na početku njihove turneje, gledajući ih sinoć, izgleda kao da Orthodox Celts "sebično" sačuvaju energiju na prethodnim svirkama, da bi tek u Nišu pokazali svoje pravo, najlepše srpsko-irsko lice.

Izveštaj pripremili Nenad Cvetković i Anđela Jovanović