Bend Mortal Kombat je sa prvim albumom postavio visoke standarde bendovima sličnog muzičkog opredeljenja ali i sebi samima. Pitao sam se još pre izlaska drugog albuma da li će biti u stanju da održe nivo kvaliteta… Da krenemo redom: 
1. Runda 2, udri – Zanimljiva pesma, sadrži melodije koje će publika rado horski pevati. Tekst i nije baš sjajan, ali sadrži par pametnih reči o pirateriji. Ako se niko nije dosad toga setio, tu je Mortal Kombat. 
2. Zvezde Granda – Poznata je od ranije, puna je adrenalina, i već je prihvaćena na svirkama te ne bih trošio više reči na nju. 
3. Fejsbuk – Samo sam čekao kad će o fejsbuku da naprave pesme. :) Tekst je klasična pljuvačina o napaćenim ribama sa fejsa bez neke prevelike mudrosti. Da je muzički malo bolja, bila bi među najboljim pesmama sa albuma, ovako tek prolazi kao malo ispod njihovog proseka. 
4. Hit – jedna reč koja sve objašnjava. Kada se ubitačan rif, pevljiv refren i zajebantski tekst spoje i na sve to doda glas legendarnog Bišketa, hit je neizostavan. Zanimljivo je kako pevaju da im treba hit, a upravo su se hitom u svakom smislu te reči i pročuli i postali ovo što su sad. 
5. Pozer – Ovo je odlična pesma, veoma brza što je za svaku pohvalu. Mogli bi više pesma napraviti na ovaj fazon. 
6. Ljubavna pesma – Ova pesma je trebala da bude duhovita, ali mene samo ostavlja zbunjenog. Ešton Kučen, Demi Mur, vila Marija… - ako je sve ovo nekome duhovito, poštujem, ja rado ovu pesmu rado preskačem. Takođe me nervira vokal u refrenu koji je previše agresivan u odnosu na ostatak pesme. 
7. Nagradna lutrija – Tekst bolno istinit, jedan od najboljih koje imaju. Refren je izuzetno pamtljiv i pevljiv te je pesma kompletno pri vrhu njihovog opusa. Za ovu pesmu su snimili i veoma efektan spot. 
8. Nova Godina – muzički veoma prijatna pesma, iako je tekst izuzetno depresivan. Jedan od ličnih favorita. 
9. Preko granice – Veoma zanimljiv izlet u mirnije, akustičarske vode. Šteta što je pesma ugušena krajem koje se nikako ne uklapa u celinu. Dok slušam, stičem utisak da nisu znali kako će da završe pesmu, brzo, sporo, tiho, glasno… Čuju se violine, ali i distorzirane gitare, a glas postaje previše agresivan, dok muzika ostaje na nivou nekog prelaza, niti refren niti upečatljiv kraj. Bolje da su je odradili celu u istom maniru, ovako je ni tamo ni ’vamo… 
10. Hipsteri – Najveći promašaj ikada! Bolje da ovu pesmu nisu snimili. Bukvalno, pesma govori o tome kako je Kriki ostao bez inspiracije, pa će da ispljuje hipstere kako bi u ostao u fazonu, ali o njima ne zna ništa. Sam je svestan da nema materijala za pesmu, pa ide na kartu samoironije, ali pesma „ne prolazi“. Šta reći na ove stihove: „Reč hipster mi pomalo zvuči kao Hitler, ali mislim da nema veze s tim“. Kriki, možeš ti mnogo bolje. 
11. 3, some – Ovo je već bolje, doduše ne mnogo :) Bolja je od Hipstera i ljubavne pesme, ali ne ostavlja ni neki utisak. 
12. Seljačka buna. – Slušao sam album nebrojeno puta, ali ova pesma mi je i dalje ubedljivo najbolja. Muzika savršena, tekst takođe. Najbolji refren, uz Made in China, za live nastupe. U ovoj pesmi su uspeli da savršeno spoje duhovit tekst za izuzetno snažnom porukom, koju melodije maksimalno podržavaju. 
13. Ost’o sam metalac – obrada od Manowara. Još jedna potpuno nepotrebna pesma. Mnogo bi efektnije bilo da su album zatvorili Seljačkom bunom, ili čak Made in China (neoprostiva greška što je nisu ubacili na album). Toliko su puta ponavljali ko su i šta su i kome se obraćaju i koga pljuju tako da nije više zanimljivo slušati iste fore. „Pičke i pozeri, napustite salu“ odavno smo to shvatili. 

Krajnji utisak jeste da je ovo veoma kvalitetan album, ali nije uspeo da se približi prvom izdanju. Za sledeći treba da naprave dužu pauzu kako bi skupili više ideja, i kako bi pročistili svaku pesmu aranžmanski. Ovaj album je izašao samo godinu dana posle prvog, što je prekratak period. Nedostatak ideja se ispoljava pojedinim ispod prosečnim pesmama. Čuje se da se neke pesme nerazrađene i siguran sam da će ih na nastupima postepeno usavršiti. Glavni nedostatak ovog albuma su zarazne melodije kojih je prvi album prepun. Kod tih pesama su solaže toliko dobre, da ih publika peva sa istim žarom kao i strofe i refrene. Pohvala za basistu, jedina stvar koja mi se više sviđa na ovom albumu. Naravno, album je odsviran odlično, produkcija je na zavidnom nivou, i tu nema zamerki. Da je ovo debitantski album, ocena bi bila čista desetka, ali Mortal Kombat može mnogo više i siguran sam, to će i uraditi već na sledećem albumu, tako da dajem jednu solidnu sedmicu. 7/10 

Dimitrije Beljanski