I tek što smo prikazali poslednji broj Stripburgera, u redakciju je stiglo novo izdanje. Zaista, razmak između dva broja nikada nije bio manji. I to ni manje ni više sada je pred nama dvobroj. I to specijal. I to kakav specijal! Posebno izdanje u obliku knjige sa pregršt stripova na temu, naravno - rada pa je i ime revije promenjeno za ovu priliku. Inače kada je reč o imenu ono nije naravno tek tako izabrano. Naime, termin "Workburger" zaista i postoji u modernom engleskom jeziku/slengu. A šta označava, potražite na sajtu urbandictionary.com.
I, kako su rekli u uvodu ovog izdanja - "rad", reč koja je retko kome mila, a koja nas toliko okupira pogotovu u današnje vreme kada čovek sve više ne radi da bi živeo, nego živi da bi radio. Koliko je rad danas nama bitan, gde nas je doveo, i gde nas vodi, čemu služi i čemu treba da služi samo su neka od pitanja kojima se bavi pedesetak strip autora širom sveta. Naravno, sto ljudi - sto ćudi, a pedeset autora i isto toliko pristupa ovoj temi, plus njihovo geografsko različito poreklo garantuju šarenilo i da će tu svako ko voli alternativniji strip naći nešto za sebe...
Koliko vidimo, #60 se već uveliko sprema, pa nemojte se iznenaditi ako uskoro budemo govorili i o njemu... Potražite ovo izdanje na www.stripburger.org.