Beta Baroque je projekat Ivana Marovića (Tivat) i Blaža Tatara (Cetinje) nastao u septembru 2012. godine. Već par godina ova dva muzičara sarađuju u bendovima Baltazar (jazz), Autumn For Free (post-rock) i Pleme (trash-noise), pa je materijal za njihov novi projekat spontano nastajao na probama. 
Na početku ovaj duo je bio eksperiment na temu “živa elektronika i digitalizovani akustični beat”, sa naglaskom na live izvođenje bez matrica, koji je nosio sa sobom izazov da se jedan žanr elektronske muzike učini “sviračkim” - korištenjem semplera, analognog modularnog sintisajzera, i žestoko procesiranih perkusija. Nakon dva nastupa pred publikom na Cetinju i Tivtu, maksimalno su izbacili improvizaciju i odlučilu da sve bude sređeno. 

Po mišljenju publike i kritičara, muziku ovog sastava karakterišu plesni ritmovi i bučni pasaži koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Razni su muzički pravci koji se prepliću kroz njihovu muziku, od laganih electro pop-jazzy-trip hop momenata do bučnih, šizofreničnih dubstep-dnb-noise dionica. Međutim još je nepoznato u kojim pravcima se sve kreće njihova muzika. Takođe, njihove nastupe stalno obogaćuju korićenjem nove opreme: analogni/digitalni sintisajzeri, sekvenceri, ritam mašine, efekti…