6.12.2012., Feedback, Niš
Nešto pre ponoći krenuo je Wan Zhulj sa svirkom. Feedback relativno pun, uglavnom prijatelji i verni pratioci rada ova dva benda.

Wan Zhulj je bend iz Vlasotinca, sa kojim KZP sarađuje već po drugi put. A kako je gitaristi Batici želja bila da sa ovim bendom svira u Nišu, mi smo se potrudili da mu je ostvarimo. Oni rade na autorskim stvarima, ali pošto ih nemaju dovoljno, njihov repartoar je šarenolik, od Hladnog Piva do Cepenih Ćunaka. Ova trojka koju čine gitara, bas i bubanj, zagrejali su publiku pesmama „Umprofor“, „ Princeza“, „Za tebe“... Primetila sam da su na ovoj listi preovladavale pesme Cepenih Ćunaka, ali to nije loše, jer su oni pre samo nedelju dana bili kod nas, i publika se podsetila njihovog nastupa, mogu reći da su Nišlije oduševljeni Vlasotinčanima. Pogotovo bubnjarem, koji nenormalno dobro svira bez ikakve greške, bend je jako dobro uvežban, nadam se da će sa svojim autorskim stvarima postići uspeh.
 
Wan Zhulj

KZP (čitaj intervju ovde) već dobro poznat domaćoj publici, posle par minuta nameštanja na bini, kreće da svira. Sada u izmenjenim ulogama. Crni koji je gitarista, je glavni vokal zajedno sa Aleksandrom, dok svi ostali pevaju prateće, sem tromboniste i bubnjara. Ovog puta nastupili su bez vokala Damjana. Oni sada zvuče bolje nego do sada, jer je na nekim pesmama Crni dok je pevao pravio pauzu sa gitarom, a onda kada počne  da svira, to grune tako dobro, da je razlika od svakog prethodnog nastupa bila vidna. Da su grešili, jesu. Par puta je vokal zaboravio tekst, jer kao da mu se nije nešto pevalo, ali zato dok je pevao to je bilo tačno i dobro. Na stalcima od mikrofona je bio zavezan šal Radničkog, a na jednom šal kluba Babušnice, pa dok je KZP svirao svoju „Navijačku“ pesmu, publika je mahala šalovima. Obično izdivljaju na „Privatizaciju“, tako je bilo i sad. Uz pesme se pravila šutka i igrao se ska, a pesme su uglavnom bile sa novog albuma, koji ljudi mogu da čuju samo na njihovim svirkama, jer još uvek nije izdat. Pesme su veselog tona, sa protkanim zvukom trombona. Alkoholičarske kako ih zove bubnjar. Drugovi koji ih prate su na skoro svakoj pauzi između pesama pevali pesmu „Previše mala“, ali im se nije ispunila želja da je odsviraju. Za kraj je ostavljena „Šankerska“ uz koju smo svi nazdravljali i pozdravili se sa bendovima.
Posle ove svirke saznali smo dve stvari : Koridor 59 neće biti izgrađen, ali ćemo napraviti još jednu svirku da skupimo barem za kilometar asfalta i da je pekara Sanja u Vlasotincu zatvorena.
 
KZP
Sve u svemu, nastavićemo saradnju sa Wan Zhuljom, nadajmo se nekoj skorijoj svirci. A da ne bude da sam pristrasna prema KZP-u, zbog menadžerstva, mnogi koji su bili u publici, potvrdiće da je zaista bilo fenomenalno.

text: Anđela Jovanović
Foto: Marko Jocić-Pupak