Iako se Đorđe odavno bavi grafičkim dizajnom, tek sada njegov rad dobija konretan oblik u vidu Punkbastard Design. Do sada je radio uglavnom sa stranim bendovima dizajn za omote, majice,... Inače bi vas smorili kada bi počeli da nabrajamo u šta je sve uključen ovaj momak pa zato počnite sa ovom pričom da otkrivate njegov svet...
HC: Kako si poceo time da se bavis dizajnom i zasto? 
PBD: Pozdrav! Verovatno bih slagao kada bih rekao da sam se grafickim dizajnom poceo baviti sasvim slucajno. Jos od malih nogu sam se zainteresovao za crtanje, crtao skolskim drugarima radove na casovima likovnog, crtao iz dosade i hobija, pobedjivao na takmicenjima, pa se kasnije oprobao u primitivnim stripovima i vajanju skulptura od gline. Nesto kasnije, krajem osnovne skole sam sve te aktivnosti ugasio iz revolta, jer sam bio nezadovoljan odabirom srednje skole. Crtanje sam zamenio muzikom i aktivnostima sa bendom, da bih se kasnije zainteresovao za graficki dizajn jer sam zeleo da pomognem kako mom bendu, tako i ostalim bendovima na domacoj sceni. 

HC: Sta ti je inspiracija? 
PBD: Uglavnom punk i dark art. Nekako me je to uvek privlacilo, posebno dok sam kupovao ploce, kasete i diskove raznih bendova. Inspiraciju uglavnom crpim iz svakodnevnog zivota, a u poslednje vreme pokusavam da uklopim elemente tragedije, patnje i rata sa elementima prirode. Iz nekog razloga sam pomislio kako bi to bila sjajna ideja i do sada sam zadovoljan sa svim radovima koje sam uradio na tu temu. Verovatno cu menjati pravac kada se zasitim takve tematike, ali za sada nema nagovestaja da ce se to desiti u skorije vreme. 
HC: Kako dolazis do bendova kojima radis dizajn? 
PBD: Uglavnom preko interneta ili preko drugara koji vode fanzine i izdavacke kuce. Najcesce ponudim svoje radove preko facebook-a ili preko drugih socijalnih mreza i foruma. Veliku pomoc mi pruzaju fanzini i blogovi koji objavljuju moje radove na njihovim stranicama. Moram da pohvalim vise neko dobru saradnju sa Herbertom koji vodi izdavacu kucu Rauha Turva. 

HC: Koliko vremena je potrebno za jedan rad? 
PBD: Sve zavisi od kompleksnosti ideje, uslova rada i komunikacije izmedju benda/individue i mene. Vecinu radova zavrsim za 3 do 4 casa, a ponekad se desava da neke radove radim nekoliko dana zbog korekcije. Trudim se da ispostujem dogovor i da sve uradim u datom roku, ali ponekad saradnja ume da se oduzi i po nekoliko nedelja. 

HC: Kolko su zahtevni bendovi? 
PBD: Vecina nije preterano zahtevna, posebno ako pricamo o punk i hcpunk bendovima. Uglavnom delimo slicne ideje, pa je lako sklopiti dogovor i uraditi dizajn. Imao sam probleme sa bendovima poput Vivisektio, koji u nekim trenutcima nisu znali sta zele, pa sam radio i po 10 -15 korekcija teksta koji su mi oni poslali, pokusavajuci da takve greske natovare na moja ledja. 
HC: Sta je najlakse i najteze u takvom radu? 
PBD: Moram pohvaliti uslove rada, jer sve sto je potrebno je poznavanje softwera, dobar racunar i dosta ideja. Negativni aspekti ovakvog posla/hobija su nedostatak internet konekcije i restrikcija elektricne energije koje su u poslednje vreme sve cesce u nasoj zemlji. 

HC: Koje tehnike koristis, koji motivi dominiraju...? 
PBD: Najcesce koristim fotomanipulaciju, dakle tehnika kolaza. Motive sam vec pomenuo, uglavnom su prisutni elementi tragedije, patnje, rata i elementi prirode. To su najcesce motivi omota kod anarcho i crust punk bendova kojima je odlika crno bela tehnika, a ja sam zeleo da to podignem na visi nivo dodavajuci kolorit motivima. Kao posebne elemente koji dominiraju na mojim radovima, definitivno bih morao da izdvojim lobanje kojima sam fasciniran jos od malih nogu. 

HC: Cime se jos bavis...? 
PBD: Pored grafickog dizajna bavim se muzikom i fanzinastvom. Trenutno sam vokal u bendovima Democratic Terror, Zer00ne i Istrulity, a imam i vise nego aktivan noise projekat pod nazivom Raven (čitaj intervju ovde). U slobodno vreme pisem za webzine i fanzine Deadtones, Helly Cherry, The Anarchist Blog i Angst.

kontaktiallroy13@gmail.com i https://www.facebook.com/punkbastarddesign?ref=ts&fref=ts
razgovarala Маrija Mitrović