Kao što smo već najavili, novosadski klub “Fabrika” je bila u neku ruku rođendaonica u kojoj je vladalo lepo raspoloženje, uživanje, smeh i razigranost. Nastupi počinju kako su i planirani. 
J.K.M.a.M.K.K.
U pola devet J.K.M.a.M.K.K. i odsvirali su svoj set ispred nekih 30-50 ljudi. Ovaj bend je ona druga vrsta punka, ljutog i skoncentrisanog na probleme, a svojom energijom su to prisutnima i pokazali. Za njima sledi Grate, čini mi se jedan od popularnijih bendova sadašnjice bez ikakvog pokušaja da budem subjektivna. Na njihovom nastupu “Fabrika” je već do pola bila puna, skakalo se i skupljala kondicija za Zbogom Brus Li. Grate je takođe jedan od onih bendova koji ima šta da kaže, koji privuče pažnju da ih slušaš i razmisliš. Nedavno smo objavili njihov video Revolucija (feat. Golub) tako da možete baciti pogled na ovo ostvarenje
Grate
Pre slavljenika izlazi Killo Killo banda, mnogo opuštenija, da nas opusti i natera na đuskanje u svojoj mešavini reggae-a i nekih ska uticaja. Masa se lagano ljulja, pila svoja pića i sa nestrpljenjem čekali slavljenike. Tokom nastupa ova tri benda, na bimu su se mogle gledati fotografije benda Zbogom Brus Li, promo klip kao i čestitke ostalih muzičara. Bar predpostavljam da je tako pošto nije bilo tona. 
Negde oko pola jedanaest, konačno izlazi Zbogom Brus Li ovaj put obučeni u nindže. Istina, mi smo navikli njih da vidimo u nekoj tradicionalnoj Vojvođanskoj nošnji ali i ovo je bilo za respekt. Zbogom Brus Li stvarno krasi scenski nastup, oni na binu izlaze unapred spremni da ne daju nikome u publici mira da tek tako stoji i posmatra. Niste ni svesni kada počnete da skačete, pevate i uživate. Pioniri (a možda i jedini predstavnici) pankburaškog pravca imali su nastup nešto preko dva sata gde su izveli svoje najveće hitove, aktuelnu Kokainku i mnogo drugih, određen broj u društvu svoje stare bubnjarke Marte, koja iako ne svira sa njima već nekoliko godina i dalje zvuči kao da nikada nije ni otišla iz benda. Mala zamerka bend – zašto nije svirana Kad u školu pođem ja?! 
ZBL + Marta
Spot za Kokainku izlazi uskoro, sprema se i fotomonografija, a koliko sam shvatila možda i film? Bilo kako bilo, može samo da bude zabavno. Po mojoj proceni, najveću ludnicu izazvale su pesme Ladi, ladi lom i Nikad nemoj plakati zbog ljubavi, pesma koju zna ceo Novi Sad i okolina. Ne smem ni da pomislim da zaboravim vrlo specijalnog gosta – gospodin Bobo Knežević. On u našem gradu ima kultni status, i par pesama koje je izveo sa pankburašima su bile masovno prihvaćene a izdvaja se Krmena koja se pevala u jednom dahu. Bilo je i par karaoka nastupa nekoliko fanova od kojih su pojedinci naterali sve prisutne u masi a i na bini da vrište od smeha. 
ZBL + Bobo Knežević
Sve pohvale organizaciji SKC-a, svakom bendu posebno i još jednom čestitke bendu Zbogom Brus Li na 20. rođendanu i hvala na sjajnoj žurci. 

Bendovi su dostupni na sledećim profilima / linkovima, pratite novosti i njihov autorski radČ

Tekst: Tamara Maksimović 
Fotografije: Ljiljana Perišić