Dve godine punoletstva novosadski pankburaši Zbogom Brus Li proslaviće koncertima u Novom Sadu 23.novembra (klub Fabrika) i u Beogradu 30. novembra (Gun Club). 

Podsećamo da je mini LP ,,Kokainka”, simbolično bele boje, objavila izdavačka kuća ,,Odličan hrčak” u formatu vinila, a kao FREE DOWNLOAD se pojavio pre dva dana na sajtu EXIT LABELA. Kompletan EP mozete daunlodovati na ovom linku: http://www.exitmusic.rs/sr/news/dve-godine-punoletstva-zbogom-brus-li

Pored Peđe Vraneševića, Bobe Kneževića i mnogih drugih gostujućih prijatelja muzičara, kao autor i pevač se na ovom mini albumu pojavljuje i Nikola Pejaković Kolja, glumac, scenarista, gitarista i čovek velikog talenta i još većeg srca: ,,Naravno da mi je drago što sam sarađivao sa jednim bendom kao što je Zbogom Brus Li ali mislim da nije dobro ni za koga pa ni za jedan bend da im ja budem vrhunac karijere. Pesma Kokainka jednim delom nedvosmisleno govori o štetnim uticajima opojnih sredstava a drugim delom o organizaciji dostavljanja istih narodu. Velika je potreba da se o tome permanentno govori i ponavlja. Postoje milioni načina da se bude od nečega zavistan, kokainska ili heroinska zavisnost udara tako nisko da desetkuje ljude i razara porodice, koketiranje sa drogama vodi u svakodnevnu upotrebu istih a to dalje vodi samo u smrt i nigde drugde. Dobrodošla je svaka akcija koja može da pomogne da se na taj problem skrene pažnja i da se ljudima kaže da to jednostavno nema nikakvog smisla. Trenutno ja nemam bend i ne sviram uživo ali ako posle izdavanja mog trećeg studijskog albuma napravim bend za svirke uživo, sigurno ću moći da nastupam i u duetu sa Zbogom Brus Li-jem. Fino sam se proveo u Novom Sadu na snimanju pesama Kokainka i Blou Džab i sa zadovoljstvom ću opet biti gost benda Zbogom Brus Li”.

Spot za prvi singl KOKAINKA će se pojaviti nekoliko sati pre koncerta i biće dostupan fanovima preko Jutjuba. Spot je režirao i osmislio Miroslav Jović Joca koji je diplomirao režiju lutkarskog pozorišta a filmom se bavi još od 1996 godine. Miroslav je dobio više festivalskih nagrada za animirane i kratke filmove a takođe će se potpisati kao režiser i autor dokumentarno-igranog filma o bendu Zbogom Brus Li. Film je finansiran uz veliku pomoć uprave za kulturu grada Novog Sada a realizator projekta je udruženje "HMM...".

Pred koncert ZBL su odgovorili na par pitanja...

Da li ste za 20 godina ,,porasli"? 
ZAPRAVO SMO SE SMANJILI. JESMO LI SRETNIJI JER SMO PAMETNIJI? U SVAKOM SLUČAJU, TOLIKO DUGO SMO I OSTALI U MUZICI NEBILI ŠTO SPORIJE PORASLI. EVO JA TEK OD SKORA IMAM PROBLEMA SA BUBULJICAMA. 

Da li se neko do sada ,,drznuo" da ZBL shvati ozbiljno? 
MI SMO UVEK I BILI OZBILJNI. KLOVNOVSKI ZANAT ILI ZANIMANJE DVORSKE LUDE ILI BUDALE, AKO HOĆETE, SPADAJU U RED NAJOZBILJNIJIH ZANIMANJA. JER KO JE OZBILJAN? POLITIČARI? HA HA HA. I U ROKENROLU SE POČELO SMATRATI DA SI OZBILJAN AKO SI OBIČNO ILI MRAČNIJE OBUČEN I AKO SU TI TEKSTOVI POMALO NERAZUMLJIVI TE LIŠENI DUHOVITOSTI. ZATO JE ROKENROL I PROPAO. 

Ko se u bendu ,,poslednji smeje" i kome/čemu? 
POSLEDNJI SE SMEJE ONAJ KO USPE DA NAS NEKAKO TEŠKOM MUKOM NADMUDRI I KONAČNO NAPUSTI BEND. ALI TAKVIMA SE POSLE ČESTO NEŠTO LOŠE DESI. ŠTO SI DUŽE UNUTRA SVE TI JE TEŽE IZAĆI. A I NAPOLJU NIJE BOG ZNA KAKO. 

U 3 reči opiši svaku od pesama sa predstojećeg LP-ja? KOKAINKA: 
ANTIDROGERAŠKA ALI I ANTISISTEMSKA. JER NARKOMANIJA I SISTEM SU JEDNO 
BLOU DŽAB: SOFT PORN 
BLUZ KRMENA: ANTIDIJETSKA I POLNJUMENOVSKA 
POSPRDNI MARŠ: REKLAMA ZA KAZOO I ANTIREKLAMA ZA SMRT 
ODJAVA PROGRAMA: ODJAVA PROGRAMA