Prva informacija: ovo je rezirala osoba odgovorna za filmove Mrtav Ladan, Potera Za Sreckom, i Citulja Za Eskobara. Ovaj u sredini nisam gledao, ali znajuci kakav je festival gluposti bila Citulja, usao sam sasvim pripremljen u ovo iskustvo, i mogu reci da sam se, imajuci u vidu pedigree doticnog, sasvim fino zabavio. 

Prica prati Nenada i Urosa, koji stopirajuci nalete na ludog klošar-šamana (Nikola Pejakovic Kolja totalno veran zadatku, kao i uvek), u ulaze u trip (engleski-putovanje, voznja) koji ce jednom od junaka doneti devojku, a mozda i nesto vise od toga. Po vernosti visestruko isprepletanom kazivanju, i cinjenici da je ovo omladinski film, ovo mozemo porediti s Povratkom U Buducnost, s tim da moramo imati na umu da reziser Milinkovic nije Zemeckis. I pored toga, on plasira film baziran na stonerskim fazonima, opstim mestima tipicnim za filmove ovog tipa, ali i nekim filmskim posvetama koje ce vas razgaliti (scena kada alternativni rock sastav pokusava da zabavi razularene lokalce naviknute na cajke je jos smesnija kada skontate ko se tu priziva). U sustini, ko trazi mane, nacice ih na hrpe, ali ko zna da se opusti, i naravno obozava NPK-a, znace da u ovom uziva, mozda i vise nego ja. Ja sam ipak, samo covek, pa moram navesti nezakruzenost samog zavrsetka, i cinjenicu da Zduhac nije krenuo u najavljenu bitku protiv zla, u mane ovog filma, koje ce se nadoknaditi u eventualnom nastavka. Kad nastavljaju debilne Andjele, mogu i ovo. Sto da ne. 

Zakljucak: ovo je fenomenalno, glupo, kretenski i cool na vise nivoa nego sto mozete da zamislite. Ja cu ovo da pustim svojoj mladjoj rodbini, znajuci da ovaj film nikako nije losiji od filmova uz koje sam ja odrastao (doduse, ja sam imao Crni Bombarder, ali i Tri Palme Za Dve Bitange I Ribicu i u potpunosti debilne Andjele da izjednace rezultat). Sansu svakako zasluzuje, a ocena zavisi i od individualnog iskustva i tome da li je neko tolerantan i koliko prema domacoj kinematografiji. Nisam u skorije vreme davao ocene, ali ovo od mene dobija 7/10, pre svega zbog ideje i sarma.

Ilija Đurđanović